Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny farsz w naszych, regionalnych pierogach.
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 4778
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 281
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13376
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2659
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 4778
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 281
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13376
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2659
Składniki
Ziemniaki obieramy, gotujemy do miękkości, odcedzamy i studzimy. Mielimy razem z białym serem. Kapustę gotujemy do miękkości z dodatkiem liścia laurowego i ziela angielskiego. Odciskamy z wody, drobno siekamy. Dodajemy do zmielonych ziemniaków z serem. Boczek kroimy w drobną kostkę, podsmażamy na oleju, dodajemy posiekaną cebulę, smażymy do zeszklenia. Następnie dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, smażymy jeszcze chwilę. Przestudzony boczek z cebulą i czosnkiem dodajemy do farszu. Dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Ciasto: Do miski wsypujemy mąkę. Łączymy ją z gorącą wodą i roztopionym w niej masłem. Dokładnie wyrabiamy i cienko rozwałkowujemy. Wycinamy przy pomocy szklanki, okręgi i na każdy z nich umieszczamy farsz. Pierogi zlepiamy i gotujemy w osolonym wrzątku przez 4 min od momentu wypłynięcia na powierzchnię.