Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny farsz w naszych, regionalnych pierogach.
Pieczone ziemniaki to świetny dodatek do wielu dań. Jeśli piekę mięso, to na...
Odsłon: 46
Sernik malinowy to doskonały deser na letnie dni. Pyszny, nie za słodki. U na...
Odsłon: 8574
Lekka, owocowa sałatka z pyszną szynką wypełnioną puszystym, delikatnym serki...
Odsłon: 1410
Prosta, szybka i bardzo pyszna przekąska na każdą okazję.
Odsłon: 907
Sałatka jest niskokaloryczną, lekką i bardzo zdrową przekąską. Sos nadaje jej...
Odsłon: 25
Pieczone ziemniaki to świetny dodatek do wielu dań. Jeśli piekę mięso, to na...
Odsłon: 46
Sernik malinowy to doskonały deser na letnie dni. Pyszny, nie za słodki. U na...
Odsłon: 8574
Lekka, owocowa sałatka z pyszną szynką wypełnioną puszystym, delikatnym serki...
Odsłon: 1410
Prosta, szybka i bardzo pyszna przekąska na każdą okazję.
Odsłon: 907
Sałatka jest niskokaloryczną, lekką i bardzo zdrową przekąską. Sos nadaje jej...
Odsłon: 25
Składniki
Ziemniaki obieramy, gotujemy do miękkości, odcedzamy i studzimy. Mielimy razem z białym serem. Kapustę gotujemy do miękkości z dodatkiem liścia laurowego i ziela angielskiego. Odciskamy z wody, drobno siekamy. Dodajemy do zmielonych ziemniaków z serem. Boczek kroimy w drobną kostkę, podsmażamy na oleju, dodajemy posiekaną cebulę, smażymy do zeszklenia. Następnie dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, smażymy jeszcze chwilę. Przestudzony boczek z cebulą i czosnkiem dodajemy do farszu. Dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Ciasto: Do miski wsypujemy mąkę. Łączymy ją z gorącą wodą i roztopionym w niej masłem. Dokładnie wyrabiamy i cienko rozwałkowujemy. Wycinamy przy pomocy szklanki, okręgi i na każdy z nich umieszczamy farsz. Pierogi zlepiamy i gotujemy w osolonym wrzątku przez 4 min od momentu wypłynięcia na powierzchnię.