Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babcia Stefcia z Bieszczad robi je najlepiej.
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 340
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14836
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1768
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 17206
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 340
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14836
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1768
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 17206
Składniki
Wykonanie farszu: Kaszę ugotować według opisu na opakowaniu i po przestudzeniu połączyć z twarogiem. Cebulę obrać, drobno posiekać, usmażyć na smalcu i połowę dodać do kaszy. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, dodać bułkę tartą i dokładnie wymieszać ręką. Wykonanie ciasta: Wszystkie składniki razem połączyć, wyrobić dokładnie ciasto do momentu jak będzie gładkie. Rozwałkować na stolnicy posypanej mąką i wycinać szklanką kółka i nakładać przygotowany farsz i bardzo starannie zlepiać. Gotować w osolonej wodzie do momentu wypłynięcia pierogów na wierzch. Po ugotowaniu okrasić zostawioną cebulą. SMACZNEGO.