Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babcia Stefcia z Bieszczad robi je najlepiej.
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2413
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3826
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 690
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8808
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2413
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3826
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 690
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8808
Składniki
Wykonanie farszu: Kaszę ugotować według opisu na opakowaniu i po przestudzeniu połączyć z twarogiem. Cebulę obrać, drobno posiekać, usmażyć na smalcu i połowę dodać do kaszy. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, dodać bułkę tartą i dokładnie wymieszać ręką. Wykonanie ciasta: Wszystkie składniki razem połączyć, wyrobić dokładnie ciasto do momentu jak będzie gładkie. Rozwałkować na stolnicy posypanej mąką i wycinać szklanką kółka i nakładać przygotowany farsz i bardzo starannie zlepiać. Gotować w osolonej wodzie do momentu wypłynięcia pierogów na wierzch. Po ugotowaniu okrasić zostawioną cebulą. SMACZNEGO.