Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babcia Stefcia z Bieszczad robi je najlepiej.
Staropolski piernik powinien dojrzewać nawet 2 miesiące. Ale co jeśli nie mas...
Odsłon: 99008
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 112
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5087
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13689
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5910
Staropolski piernik powinien dojrzewać nawet 2 miesiące. Ale co jeśli nie mas...
Odsłon: 99008
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 112
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5087
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13689
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5910
Składniki
Wykonanie farszu: Kaszę ugotować według opisu na opakowaniu i po przestudzeniu połączyć z twarogiem. Cebulę obrać, drobno posiekać, usmażyć na smalcu i połowę dodać do kaszy. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, dodać bułkę tartą i dokładnie wymieszać ręką. Wykonanie ciasta: Wszystkie składniki razem połączyć, wyrobić dokładnie ciasto do momentu jak będzie gładkie. Rozwałkować na stolnicy posypanej mąką i wycinać szklanką kółka i nakładać przygotowany farsz i bardzo starannie zlepiać. Gotować w osolonej wodzie do momentu wypłynięcia pierogów na wierzch. Po ugotowaniu okrasić zostawioną cebulą. SMACZNEGO.