Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babcia Stefcia z Bieszczad robi je najlepiej.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1015
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5592
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8720
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17968
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1015
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5592
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8720
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17968
Składniki
Wykonanie farszu: Kaszę ugotować według opisu na opakowaniu i po przestudzeniu połączyć z twarogiem. Cebulę obrać, drobno posiekać, usmażyć na smalcu i połowę dodać do kaszy. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, dodać bułkę tartą i dokładnie wymieszać ręką. Wykonanie ciasta: Wszystkie składniki razem połączyć, wyrobić dokładnie ciasto do momentu jak będzie gładkie. Rozwałkować na stolnicy posypanej mąką i wycinać szklanką kółka i nakładać przygotowany farsz i bardzo starannie zlepiać. Gotować w osolonej wodzie do momentu wypłynięcia pierogów na wierzch. Po ugotowaniu okrasić zostawioną cebulą. SMACZNEGO.