Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierogi pomidorowe z pysznym farszem ze szpinaku, sera i czosnku niedźwiedziego okraszone skwarkami z suszonego pomidora.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 244
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 223
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1332
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 244
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 223
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1332
Składniki
Mąkę przesiać do miski. Wrzącą wodą zalać mąkę. Dodać sól, koncentrat pomidorowy oraz olej. Wyrobić na jednolitą masę. Odstawić do ostygnięcia. Szpinak sparzyć we wrzątku kilka minut odcedzić i odcisnąć z wody następnie posiekać wraz z czosnkiem niedźwiedzim. Przełożyć do miski i dodać ser oraz przyprawy. Wymieszać całość. Ciasto rozwałkować na cienki placek i wykrawać kółka albo kwadraty. Na środku umieść łyżeczkę nadzienia i zlepić. Ugotować wodę i posolić. Gotować pierogi partiami, jedną minutę po wypłynięciu. Pomidory suszone pociąć na "skwarki", czosnek posiekać drobno. Rozgrzać oliwę dodać pokrojone pomidory i czosnek. Zestawić z ognia. Pierogi polać przygotowana okrasą i udekorować liśćmi bazyli.