Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierogi pomidorowe z pysznym farszem ze szpinaku, sera i czosnku niedźwiedziego okraszone skwarkami z suszonego pomidora.
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 399
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8669
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 2994
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 950
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 399
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8669
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 2994
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 950
Składniki
Mąkę przesiać do miski. Wrzącą wodą zalać mąkę. Dodać sól, koncentrat pomidorowy oraz olej. Wyrobić na jednolitą masę. Odstawić do ostygnięcia. Szpinak sparzyć we wrzątku kilka minut odcedzić i odcisnąć z wody następnie posiekać wraz z czosnkiem niedźwiedzim. Przełożyć do miski i dodać ser oraz przyprawy. Wymieszać całość. Ciasto rozwałkować na cienki placek i wykrawać kółka albo kwadraty. Na środku umieść łyżeczkę nadzienia i zlepić. Ugotować wodę i posolić. Gotować pierogi partiami, jedną minutę po wypłynięciu. Pomidory suszone pociąć na "skwarki", czosnek posiekać drobno. Rozgrzać oliwę dodać pokrojone pomidory i czosnek. Zestawić z ognia. Pierogi polać przygotowana okrasą i udekorować liśćmi bazyli.