Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierogi pomidorowe z pysznym farszem ze szpinaku, sera i czosnku niedźwiedziego okraszone skwarkami z suszonego pomidora.
Składniki
Mąkę przesiać do miski. Wrzącą wodą zalać mąkę. Dodać sól, koncentrat pomidorowy oraz olej. Wyrobić na jednolitą masę. Odstawić do ostygnięcia. Szpinak sparzyć we wrzątku kilka minut odcedzić i odcisnąć z wody następnie posiekać wraz z czosnkiem niedźwiedzim. Przełożyć do miski i dodać ser oraz przyprawy. Wymieszać całość. Ciasto rozwałkować na cienki placek i wykrawać kółka albo kwadraty. Na środku umieść łyżeczkę nadzienia i zlepić. Ugotować wodę i posolić. Gotować pierogi partiami, jedną minutę po wypłynięciu. Pomidory suszone pociąć na "skwarki", czosnek posiekać drobno. Rozgrzać oliwę dodać pokrojone pomidory i czosnek. Zestawić z ognia. Pierogi polać przygotowana okrasą i udekorować liśćmi bazyli.