Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierogi! Kto ich nie kocha Nie co inne, ale równie smaczne, co te bardziej znane.
Wałek, maszynka do mięsa, robot kuchenny, szklanka
Pierogi po zbójnicku z pewnością zadowolą każdego głodomora. Mięciutkie ciast...
Odsłon: 14704
Nie ma nic lepszego niż tort czekoladowy! Ciasto łatwo się kroi, jest wilgotn...
Odsłon: 100
Pierogi po zbójnicku z pewnością zadowolą każdego głodomora. Mięciutkie ciast...
Odsłon: 14704
Nie ma nic lepszego niż tort czekoladowy! Ciasto łatwo się kroi, jest wilgotn...
Odsłon: 100
Składniki
Ciasto Obie maki wsypujemy do dużej miski, dodajemy olej, sól i wlewamy gorąca wodę. Na początku ciasto wyrabiamy łyżka, po chwili ugniatamy rękami, do uzyskania sprężystego ciasta. Odstawiamy pod przykryciem na 15 min. Po tym czasie, deskę posypujemy odrobina maki i rozwałkowujemy cienki placek ciasta, wyrzynamy koła szklanka i nakładamy od 1 do 2 łyżeczek farszu, w zależności od wielkości koła Zagotowujemy wodę w garnku, wrzucamy uformowane pierogi do gotującej się wody i gotujemy do chwili ich wypłynięcia... Podajemy z podsmażoną w kosteczkę cebulką
Farsz Ziemniaki obieramy, gotujemy do miękkości Mieso wrzucamy do garnka, gotujemy do miękkości, obieramy pałki i wszystko wrzucamy do robota kuchennego, dodajemy ugotowane ziemniaki, miksujemy na gładka masę. Doprawiamy według uznania.