Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierogi! Kto ich nie kocha Nie co inne, ale równie smaczne, co te bardziej znane.
Wałek, maszynka do mięsa, robot kuchenny, szklanka
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5702
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8904
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7983
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5484
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5702
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8904
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7983
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5484
Składniki
Ciasto Obie maki wsypujemy do dużej miski, dodajemy olej, sól i wlewamy gorąca wodę. Na początku ciasto wyrabiamy łyżka, po chwili ugniatamy rękami, do uzyskania sprężystego ciasta. Odstawiamy pod przykryciem na 15 min. Po tym czasie, deskę posypujemy odrobina maki i rozwałkowujemy cienki placek ciasta, wyrzynamy koła szklanka i nakładamy od 1 do 2 łyżeczek farszu, w zależności od wielkości koła Zagotowujemy wodę w garnku, wrzucamy uformowane pierogi do gotującej się wody i gotujemy do chwili ich wypłynięcia... Podajemy z podsmażoną w kosteczkę cebulką
Farsz Ziemniaki obieramy, gotujemy do miękkości Mieso wrzucamy do garnka, gotujemy do miękkości, obieramy pałki i wszystko wrzucamy do robota kuchennego, dodajemy ugotowane ziemniaki, miksujemy na gładka masę. Doprawiamy według uznania.