Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierogi mojej babci są najlepsze.
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 744
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 169
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31373
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 438
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 744
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 169
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31373
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 438
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki obrać i ugotować – ostudzić. Następnie zmielić w maszynce razem z serem. Cebulę pokroić w drobną kostkę, podsmażyć na smalcu i dodać do ziemniaków i przyprawić do smaku. Ciasto wyrobić z dodatkiem ciepłej wody aż będzie miękkie i ciągliwe. Po czym rozwałkować , wykrawać szklanka kółka, nakładać farsz, formować pierogi i ugotować w osolonej wodzie. Podawać ciepłe polane roztopionym masłem lub śmietaną.