Do góry

Dania główne Przepis na:

Pierogi ruskie.

Pierogi ruskie.

Autor:

Przepisów i artykułów: 2347 Ocena: 14973

Dodano:

Odsłon: 3533

Pierogi mojej babci są najlepsze.

Składniki

5-6 os. > 60 min średnie tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Ziemniaki obrać i ugotować – ostudzić. Następnie zmielić w maszynce razem z serem. Cebulę pokroić w drobną kostkę, podsmażyć na smalcu i dodać do ziemniaków i przyprawić do smaku. Ciasto wyrobić z dodatkiem ciepłej wody aż będzie miękkie i ciągliwe. Po czym rozwałkować , wykrawać szklanka kółka, nakładać farsz, formować pierogi i ugotować w osolonej wodzie. Podawać ciepłe polane roztopionym masłem lub śmietaną.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń