Pierogi ruskie
Składniki
- ziemniaki 50 dag
- ser biały 40 dag
- cebula 4 szt
- mąka pszenna 50 dag
- woda ciepła 1 szkl
- sól
- pieprz
- olej
Składniki
- ziemniaki 50 dag
- ser biały 40 dag
- cebula 4 szt
- mąka pszenna 50 dag
- woda ciepła 1 szkl
- sól
- pieprz
- olej

Etapy przygotowania
Ziemniaki obieramy, płuczemy i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości studzimy. Cebulę obieramy kroimy w kostkę i podsmażamy na złoto na rozgrzanym oleju. Zimne ziemniaki mielimy w maszynce do mięsa wraz z białym serem, dodajemy 3/4 usmażonej cebuli i doprawiamy do smaku solą i pieprzem, mieszamy do połączenia farszu. Mąkę zagniatamy z solą i ciepłą wodą. Wałkujemy na dość cienki placek i wykrawamy krążki. Nakładamy farsz, zlepiamy boki. Gotujemy pierogi w osolonej wodzie przez około 4 minuty od wypłynięcia. Podajemy z pozostałą cebulką.
Przepis w Waszym wykonaniu (0)


Komentarze do przepisu (1)
Ostatnio komentowane przepisy

Pyszne danie z brukselki i innych pieczonych warzyw z dodatkiem boczku z kasz...
Odsłon: 179

Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 562

Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 610
Ostatnio komentowane przepisy

Pyszne danie z brukselki i innych pieczonych warzyw z dodatkiem boczku z kasz...
Odsłon: 179

Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 562

Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 610



Składniki
- ziemniaki 50 dag
- ser biały 40 dag
- cebula 4 szt
- mąka pszenna 50 dag
- woda ciepła 1 szkl
- sól
- pieprz
- olej
Ziemniaki obieramy, płuczemy i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości studzimy. Cebulę obieramy kroimy w kostkę i podsmażamy na złoto na rozgrzanym oleju. Zimne ziemniaki mielimy w maszynce do mięsa wraz z białym serem, dodajemy 3/4 usmażonej cebuli i doprawiamy do smaku solą i pieprzem, mieszamy do połączenia farszu. Mąkę zagniatamy z solą i ciepłą wodą. Wałkujemy na dość cienki placek i wykrawamy krążki. Nakładamy farsz, zlepiamy boki. Gotujemy pierogi w osolonej wodzie przez około 4 minuty od wypłynięcia. Podajemy z pozostałą cebulką.