Do góry

Dania główne Przepis na:

Pierogi ruskie

Pierogi ruskie

Autor:

Przepisów i artykułów: 11 Ocena: 79

Dodano:

Odsłon: 3712

Pyszne pierożki w sam raz na obiad

Składniki

  • mąka - 0,5 kg
  • ciepła woda - 1 szklanka
  • sól - szczypta
  • ziemniaki - 0,5 kg
  • twaróg - 0,5 kg
  • cebula - 2 szt
  • sól
  • pieprz
5-6 os. > 60 min średnie tanie
Reklama
Reklama
Pierogi ruskie

Przygotowanie

  1. Ziemniaki gotujemy i po wystudzeniu przepuszczamy przez praskę.

  2. Jedną cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na oleju, dodajemy do ziemniaków razem z twarogiem, mieszamy, przyprawiamy solą i pieprzem do smaku.

  3. Z mąki, szczypty soli i ciepłej wody zagniatamy ciasto.

    Szklanką lub inną okrągłą formą wykrawamy kółka z ciasta, nakładamy farsz i lepimy pierogi.

  4. Gotujemy w lekko osolonej wodzie około 2 minuty od wypłynięcia.

    Drugą cebulkę również podsmażamy na oleju i polewamy gotowe pierożki.

    Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń