Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pierogi ruskie ze szpinakiem posypane skwarkami.
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2486
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18223
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2486
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18223
Składniki
do mąki dodać półl łyżeczki soli.dolewamy wodę i wyrabiamy ciasto aż będzie błyszczące, ale nie twarde.
jedną drobno pokrojoną cebule posmażamy ze szpinakiem.łączymy z ugotowanymi i ubitymi ziemniakami i z serem.przyprawiamy solą,pieprzem.
rozwałkowywać ciasto na posypanej mąką stolnicy, wycinać krążki, nakładać farsz i zlepiać boki. Wrzucać partiami do wrzącej osolonej wody i gotować ok. 5 minut
drugą drobno pokrojoną cebule podsmażamy z boczkiem pokrojonym w kostke.nakładamy na wyłożone na talerz pierogi.