Do góry

Dania główne Przepis na:

pierogi ruskie ze szpinakiem

pierogi ruskie ze szpinakiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 58 Ocena: 223

Dodano:

Odsłon: 502

pierogi ruskie ze szpinakiem posypane skwarkami.

Składniki

  • pół kilo mąki
  • pół kilo ziemniaków
  • 300g sera białego
  • około 75g mrożonego szpinaku
  • około 75g surowego boczku
  • 2 duże cebule
  • sół.pieprz
  • woda
5-6 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. do mąki dodać półl łyżeczki soli.dolewamy wodę i wyrabiamy ciasto aż będzie błyszczące, ale nie twarde.

  2. jedną drobno pokrojoną cebule posmażamy ze szpinakiem.łączymy z ugotowanymi i ubitymi ziemniakami i z serem.przyprawiamy solą,pieprzem.

  3. rozwałkowywać ciasto na posypanej mąką stolnicy, wycinać krążki, nakładać farsz i zlepiać boki. Wrzucać partiami do wrzącej osolonej wody i gotować ok. 5 minut

  4. drugą drobno pokrojoną cebule podsmażamy z boczkiem pokrojonym w kostke.nakładamy na wyłożone na talerz pierogi.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

danielek 04 lutego Jeszcze nie miałem szpinaku w pierogach.Fajne to :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń