Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pierogi ruskie ze szpinakiem posypane skwarkami.
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23051
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1034
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104858
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23051
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1034
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104858
Składniki
do mąki dodać półl łyżeczki soli.dolewamy wodę i wyrabiamy ciasto aż będzie błyszczące, ale nie twarde.
jedną drobno pokrojoną cebule posmażamy ze szpinakiem.łączymy z ugotowanymi i ubitymi ziemniakami i z serem.przyprawiamy solą,pieprzem.
rozwałkowywać ciasto na posypanej mąką stolnicy, wycinać krążki, nakładać farsz i zlepiać boki. Wrzucać partiami do wrzącej osolonej wody i gotować ok. 5 minut
drugą drobno pokrojoną cebule podsmażamy z boczkiem pokrojonym w kostke.nakładamy na wyłożone na talerz pierogi.