Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pierogi ruskie ze szpinakiem posypane skwarkami.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25860
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2986
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1384
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25860
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2986
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1384
Składniki
do mąki dodać półl łyżeczki soli.dolewamy wodę i wyrabiamy ciasto aż będzie błyszczące, ale nie twarde.
jedną drobno pokrojoną cebule posmażamy ze szpinakiem.łączymy z ugotowanymi i ubitymi ziemniakami i z serem.przyprawiamy solą,pieprzem.
rozwałkowywać ciasto na posypanej mąką stolnicy, wycinać krążki, nakładać farsz i zlepiać boki. Wrzucać partiami do wrzącej osolonej wody i gotować ok. 5 minut
drugą drobno pokrojoną cebule podsmażamy z boczkiem pokrojonym w kostke.nakładamy na wyłożone na talerz pierogi.