Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pierogi ruskie ze szpinakiem posypane skwarkami.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117964
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8362
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3106
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2071
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1523
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117964
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8362
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3106
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2071
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1523
Składniki
do mąki dodać półl łyżeczki soli.dolewamy wodę i wyrabiamy ciasto aż będzie błyszczące, ale nie twarde.
jedną drobno pokrojoną cebule posmażamy ze szpinakiem.łączymy z ugotowanymi i ubitymi ziemniakami i z serem.przyprawiamy solą,pieprzem.
rozwałkowywać ciasto na posypanej mąką stolnicy, wycinać krążki, nakładać farsz i zlepiać boki. Wrzucać partiami do wrzącej osolonej wody i gotować ok. 5 minut
drugą drobno pokrojoną cebule podsmażamy z boczkiem pokrojonym w kostke.nakładamy na wyłożone na talerz pierogi.