Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierogi, dumplings <3 W zasadzie powstały przez przypadek...rano oglądaliśmy wywiad z The Dumplings, który bardzo lubimy i...przyszła myśl...pierogi. No ale z czym? Chodziliśmy itd...zakupy, to weźmiemy to, to tamto. Weryfikacja ustaliła, do dyspozycji...awokado i feta... ;)
Polecam.
Odsłon: 282
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 166
W weekend nie musimy chleba jeść, polecam cieplutkie, chrupiące bułeczki.
Odsłon: 99
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 103
Polecam.
Odsłon: 282
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 166
W weekend nie musimy chleba jeść, polecam cieplutkie, chrupiące bułeczki.
Odsłon: 99
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 103
Składniki
Ser wkruszamy do miski, dodajemy obrane awokado. Przy pomocy widelca wyrabiamy na jednolitą masę. Pomidory kroimy w kostkę, dodajemy do sera. Dokładnie mieszamy i wkładamy do zamrażarki na ok. 30-35 min. We wrzątku roztapiamy masło, wlewamy do mąki i przy pomocy noża mieszamy. Kiedy lekko ostygnie, dłonią wyrabiamy ciasto na jednolitą masę. Ciasto cienko rozwałkowujemy, przy pomocy szklanki wycinamy koła. Na środek każdego umieszczamy farsz, zlepiamy ciasto. Gotujemy w osolonym wrzątku, 2 min od momentu wypłynięcia na powierzchnię.
Podajemy z oliwą wymieszaną z koperkiem (opcjonalnie z dodatkiem śmietany ;) )