Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodka wersja pierogów, ale bez dodatku cukru!
Dzisiaj naleśniki przygotowane na świąteczne krokiety z kapustą i grzybami. P...
Odsłon: 3108
Sos z suszonych grzybów to idealny dodatek do kasz, krokietów, mięsa. Myślę,...
Odsłon: 83
Ten piernik ostatnio mnie przrśladował :) W internecie wszędzie pokazywał mi...
Odsłon: 140
Dzisiaj naleśniki przygotowane na świąteczne krokiety z kapustą i grzybami. P...
Odsłon: 3108
Sos z suszonych grzybów to idealny dodatek do kasz, krokietów, mięsa. Myślę,...
Odsłon: 83
Ten piernik ostatnio mnie przrśladował :) W internecie wszędzie pokazywał mi...
Odsłon: 140
Składniki
Banany obieramy i kroimy w średniej grubości plasterki. Z cytryny wyciskamy sok i skrapiamy nim pokrojone banany.
Do miski wsypujemy mąkę pszenną i sól, dodajemy do nich jajko oraz wlewamy wodę. Wyrabiamy to na gładką masę. Powstałe ciasto rozwałkowujemy na grubość ok. 2 mm. Szklanką wykrawamy krążki. Na każdy krążek ciasta kładziemy dwa plasterki banana i przykrywamy kolejnym krążkiem ciasta. Zlepiamy dokładnie boki pieroga. Można do tego użyć widelca.
W dużym garnku zagotowujemy osoloną wodę i wrzucamy do niej pierogi. Gotujemy na małym ogniu ok. 3-4 minuty od momentu wypłynięcia ich na wierzch. Z podanej porcji wyszło mi ok. 50 pierogów.