Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są dobre. Dobrze smakują w towarzystwie żurku.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 952
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4210
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 427
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 857
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3721
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 765
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 952
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4210
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 427
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 857
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3721
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 765
Składniki
Na patelni, na łyżcze rozgrzanego oleju rzepakowego zeszklić cebulę pokrojoną w drobną kostkę oraz czosnek też drobno pokrojony. Na patelnię dodać mięso. Usunąć wcześniej osłonki z kiełbasek. Smażyć, mieszać, rozdrabniać mięso. Dodać wrząteku. Gotować. Posypać kaszką. Mieszać. Mięso się pozlepia, nie będzie spadać z łyżki. W miseczce pomieszać mąkę pszenną z ziemniaczaną. Dodać maślankę. Zarabiać ciasto i dozować maślankę i mąkę. Następnie zagniatać ciasto. Przenieść na stolnicę. Jeszcze wyrabiać. Delikatnie podsypywać mąką. Pozostawić ciasto pod miseczką na ok 15 min. Następnie przystąpić do robienia pierogów. Wałkować ciasto. Wykrawać kółka. Nakładać na kółka farsz. Zalepiać. Pierogi gotowe do gotowania. Partiamy gotować w osolonej wodzie z dodatkiem oleju rzepakowego. Wyławiać pierogi łyżką cedzakową po ok trzech minutach od wypłynięcia. Pierogi podawać w towarzystwie żurku. Smacznego.
Ciasto na pierogi z maślanką.