Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierogi to danie łatwiejsze w wykonaniu niż mogłoby się to wydawać, a do tego zrobisz je ze składników, które na co dzień goszczą w Twojej kuchni.
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 6835
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8569
To prosty przepis, który z łatwością przygotujesz nawet po pracy. Twoja frytk...
Odsłon: 186
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 1169
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 6835
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8569
To prosty przepis, który z łatwością przygotujesz nawet po pracy. Twoja frytk...
Odsłon: 186
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 1169
Składniki
Do szklanki z wodą dodaje łyżkę oleju. Mąkę przesiewam do miski i dodaję stopniowo wodę z olejem. Składniki łączę za pomocą łyżki, a następnie ugniatam przez kilka minut, aż do momentu uzyskania plastycznego i jednolitego ciasta. Ciasto powinno z łatwością odchodzić od ręki. Gotowe ciasto odstawiam na około 30 minut.
Żółtka ucieram z cukrem, a ser rozgniatam za pomocą widelca. Następnie do sera dodaję jaka z cukrem, a całość dokładnie mieszam.
Ciasto dzielę na dwie części. Każdą z nich rozwałkowuję na cienki placek, z którego, za pomocą szklanki wycinam kółka. Po wycięciu, każde kółko z osobna jeszcze raz rozwałkowuję na cienki placek. Na środku każdego koła kładę mniej więcej łyżkę serowego farszu i sklejam ich brzegi.
Pierogi wrzucam do gotującej się wody. Z wody wyciągam dopiero, gdy wypłyną na powierzchnię. Gotowe pierogi polewam słodką śmietaną lub roztopionym masłem.