Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cheddar zamiast twarogu, do tego pieczony czosnek i świeży tymianek, ten farsz jest przepyszny.....
Piekarnik rozgrzać do 200 stopni. Z główki czosnku odciąć czubek, odsłaniając częściowo ząbki. Skropić łyżką oliwy, zawinąć w folię aluminiową i włożyć do piekarnika na około 30 minut. Po upieczeniu lekko ostudzić.
Cheddar zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Z tymianku oderwać listki. Do ziemniaków dodać ser, wcisnąć upieczony czosnek, wrzucić listki tymianku. Całość dobrze wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Mąkę wsypać do miski, dodać sól i stopniowo wlewać wodę, zagniatając jednolite i elastyczne ciasto. Przykryć ścierką i zostawić na 15-20 minut.
Ciasto wyłożyć na wysypany mąką blat, rozwałkować na grubość około 0,5 cm. Szklanką wycinać kółka, na środku każdego z nich nakładać łyżką farsz, składać na pół i sklejać brzegi.
W dużym garnku zagotować lekko osoloną wodę. Pierogi wrzucać na wrzątek, gotować partiami około 2 minuty od wypłynięcia na powierzchnię.
Podawać ze skwarkami z wędzonego boczku.
Najprostsze i najpopularniejsze danie z makaronu:makaron w sosie pomidorowym...
Odsłon: 851
Przygotowanie idealnego steka nie jest wcale trudne, wystarczy trzymać się ki...
Odsłon: 1441
Trochę inna sałatka Caprese.... Truskawki zamiast pomidorów, mięta zamiast ba...
Odsłon: 101
Pyszny i puszysty sernik na kakaowym spodzie z polewą czekoladową posypany wi...
Odsłon: 131
Wiosna i lato to czas kiedy nasz organizm automatycznie przestawia się na lek...
Odsłon: 40
Trochę inna sałatka Caprese.... Truskawki zamiast pomidorów, mięta zamiast ba...
Odsłon: 101
Pyszny i puszysty sernik na kakaowym spodzie z polewą czekoladową posypany wi...
Odsłon: 131
Wiosna i lato to czas kiedy nasz organizm automatycznie przestawia się na lek...
Odsłon: 40
Składniki
Piekarnik rozgrzać do 200 stopni. Z główki czosnku odciąć czubek, odsłaniając częściowo ząbki. Skropić łyżką oliwy, zawinąć w folię aluminiową i włożyć do piekarnika na około 30 minut. Po upieczeniu lekko ostudzić.
Cheddar zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Z tymianku oderwać listki. Do ziemniaków dodać ser, wcisnąć upieczony czosnek, wrzucić listki tymianku. Całość dobrze wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Mąkę wsypać do miski, dodać sól i stopniowo wlewać wodę, zagniatając jednolite i elastyczne ciasto. Przykryć ścierką i zostawić na 15-20 minut.
Ciasto wyłożyć na wysypany mąką blat, rozwałkować na grubość około 0,5 cm. Szklanką wycinać kółka, na środku każdego z nich nakładać łyżką farsz, składać na pół i sklejać brzegi.
W dużym garnku zagotować lekko osoloną wodę. Pierogi wrzucać na wrzątek, gotować partiami około 2 minuty od wypłynięcia na powierzchnię.
Podawać ze skwarkami z wędzonego boczku.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Cukinia faszerowana mięsem z indyka i ryżem
Dania główne
Kotleciki po bałkańsku
Dania główne
Kasza jaglana z zielonymi warzywami
Dania główne
Burgery rybne
Cukinia faszerowana mięsem z indyka i ryżem
Faszerowana cukinia jest u nas jednym z ulubionych dań. Farsze robię rozmaite...
Odsłon: 87
Kotleciki po bałkańsku
Kotleciki po bałkańsku to kwintesencja kuchni z tego regionu. Aromatyczne, le...
Odsłon: 4431