Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cheddar zamiast twarogu, do tego pieczony czosnek i świeży tymianek, ten farsz jest przepyszny.....
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34674
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 910
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 349
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3963
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34674
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 910
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 349
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3963
Składniki
Piekarnik rozgrzać do 200 stopni. Z główki czosnku odciąć czubek, odsłaniając częściowo ząbki. Skropić łyżką oliwy, zawinąć w folię aluminiową i włożyć do piekarnika na około 30 minut. Po upieczeniu lekko ostudzić.
Cheddar zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Z tymianku oderwać listki. Do ziemniaków dodać ser, wcisnąć upieczony czosnek, wrzucić listki tymianku. Całość dobrze wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Mąkę wsypać do miski, dodać sól i stopniowo wlewać wodę, zagniatając jednolite i elastyczne ciasto. Przykryć ścierką i zostawić na 15-20 minut.
Ciasto wyłożyć na wysypany mąką blat, rozwałkować na grubość około 0,5 cm. Szklanką wycinać kółka, na środku każdego z nich nakładać łyżką farsz, składać na pół i sklejać brzegi.
W dużym garnku zagotować lekko osoloną wodę. Pierogi wrzucać na wrzątek, gotować partiami około 2 minuty od wypłynięcia na powierzchnię.
Podawać ze skwarkami z wędzonego boczku.