Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierogi to popularne danie, które można je przygotować z różnym nadzieniem. Ze świeżym ananasem, bananem i suszoną żurawiną są pyszne o ciekawym smaku.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 52
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 155
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2828
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4198
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 52
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 155
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2828
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4198
Składniki
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli. Wbić jajko, dodać rozpuszczone masło, połączyć z mlekiem i zagnieść elastyczne ciasto. Przykryć miseczką lub zawinąć w folię i pozostawić na 20-30 minut.
Ananasa i banana obrać, drobno pokroić, wymieszać z żurawiną.
Ciasto rozwałkować, wyciąć krążki, ułożyć porcję nadzienia.
Złożyć na pół i dokładnie zlepić.
Stopniowo wrzucać do wrzącej osolonej wody z dodatkiem łyżki oleju i gotować około 3-4 minuty od chwili wypłynięcia na powierzchnię wody. Podawać oprószone cukrem z dodatkiem ubitej śmietany z cukrem i cukrem waniliowym.