Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierogi to popularne danie, które można je przygotować z różnym nadzieniem. Ze świeżym ananasem, bananem i suszoną żurawiną są pyszne o ciekawym smaku.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5352
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 811
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5352
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 811
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Składniki
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli. Wbić jajko, dodać rozpuszczone masło, połączyć z mlekiem i zagnieść elastyczne ciasto. Przykryć miseczką lub zawinąć w folię i pozostawić na 20-30 minut.
Ananasa i banana obrać, drobno pokroić, wymieszać z żurawiną.
Ciasto rozwałkować, wyciąć krążki, ułożyć porcję nadzienia.
Złożyć na pół i dokładnie zlepić.
Stopniowo wrzucać do wrzącej osolonej wody z dodatkiem łyżki oleju i gotować około 3-4 minuty od chwili wypłynięcia na powierzchnię wody. Podawać oprószone cukrem z dodatkiem ubitej śmietany z cukrem i cukrem waniliowym.