Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierogi to popularne danie, które można je przygotować z różnym nadzieniem. Ze świeżym ananasem, bananem i suszoną żurawiną są pyszne o ciekawym smaku.
Mule w białym winie z wyraźną nutą czosnku to idealne danie na romantyczną ko...
Odsłon: 1139
Mule w białym winie z wyraźną nutą czosnku to idealne danie na romantyczną ko...
Odsłon: 1139
Składniki
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli. Wbić jajko, dodać rozpuszczone masło, połączyć z mlekiem i zagnieść elastyczne ciasto. Przykryć miseczką lub zawinąć w folię i pozostawić na 20-30 minut.
Ananasa i banana obrać, drobno pokroić, wymieszać z żurawiną.
Ciasto rozwałkować, wyciąć krążki, ułożyć porcję nadzienia.
Złożyć na pół i dokładnie zlepić.
Stopniowo wrzucać do wrzącej osolonej wody z dodatkiem łyżki oleju i gotować około 3-4 minuty od chwili wypłynięcia na powierzchnię wody. Podawać oprószone cukrem z dodatkiem ubitej śmietany z cukrem i cukrem waniliowym.