Do góry

Dania główne Przepis na:

Pierogi z fasolowym farszem

Pierogi z fasolowym farszem

Autor:

Przepisów i artykułów: 210 Ocena: 13732

Dodano:

Odsłon: 3150

Przepis pochodzi z kuchni kresowej,którą bardzo lubię.Jest to kuchnia prosta ale tez bardzo smaczna.

Składniki

  • fasola biała 0,5 kg
  • cebula 1 duża
  • majeranek łyzeczka
  • sól,pieprz do smaku
  • czosnek 3 zabki
  • masło łyżka
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Pierogi z fasolowym farszem

Przygotowanie

  1. fasolę namoczyc na noc,następnie u gotować,wystudzić i zemleć

  2. cebulę pokroić drobniutko i lekko podsmażyc na maśle,dodac fasolę,majeranek,doprawić solą i pieprzem i jeszcze chwile posmażyć

  3. z mąki,wody i szczypty soli zrobic ciasto,przygotowac pierogi i ugotować

  4. pierogi świetnie smakują polane masłem ale mozna tez podsmażyć cebulę z boczkiem i polac tym pierożki

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Malwa55 25 lutego 2016 Przygotowałam te pierogi korzystając z Pani przepisu,wyszły ....doskonałe i takie pyszna.

7 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 30 grudnia 2015 Bardzo ciekawy farsz, skuszę się bo uwielbiam fasolę pozdrawiam :
Przy okazji:
szczęści, zdrowia i wszelkiej pomyślności w
Nowym Roku !!!!

21 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń