Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najsmaczniejszy letni obiad dla moich dzieci to pierogi z jagodami , które własnoręcznie zbierałam. Delikatne i pełne słodyczy danie, którego nie może zabraknąć na stole wakacyjnym.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 136
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 793
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 136
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 793
Składniki
Z mąki, jajka i gorącej wody wyrabiamy elastyczne ciasto. Rozwałkowujemy na dość cienki placek i wycinamy szklanką lub kubkiem krążki.
Na każdym krążku kładziemy łyżeczkę umytych i dobrze odsączonych jagód i dobrze zlepiamy brzegi ciasta najlepiej widelcem. Na osolony wrzątek wrzucamy pierogi i gotujemy około 10 minut od momentu wypłynięcia na powierzchnię. Pierogi wyjmujemy łyżką cedzakową i dokładnie odsączamy. Do miseczki wlewamy śmietaną, dodajemy cukier i dokładnie mieszamy. Tak przygotowaną śmietaną polewamy pierogi.