Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najsmaczniejszy letni obiad dla moich dzieci to pierogi z jagodami , które własnoręcznie zbierałam. Delikatne i pełne słodyczy danie, którego nie może zabraknąć na stole wakacyjnym.
Warzywne smakowitości. Połączenie smaku orzechów włoskich, granatu i kolendry...
Odsłon: 305
Przygotowanie tego dania to zaproszenie do kulinarnej przygody, w której klas...
Odsłon: 77
Jesienna rozgrzewająca potrawa.
Odsłon: 272
Pyszne śniadanie do syta ;) na ciepło Jedna porcja
Odsłon: 61
Warzywne smakowitości. Połączenie smaku orzechów włoskich, granatu i kolendry...
Odsłon: 305
Przygotowanie tego dania to zaproszenie do kulinarnej przygody, w której klas...
Odsłon: 77
Jesienna rozgrzewająca potrawa.
Odsłon: 272
Pyszne śniadanie do syta ;) na ciepło Jedna porcja
Odsłon: 61
Składniki
Z mąki, jajka i gorącej wody wyrabiamy elastyczne ciasto. Rozwałkowujemy na dość cienki placek i wycinamy szklanką lub kubkiem krążki.
Na każdym krążku kładziemy łyżeczkę umytych i dobrze odsączonych jagód i dobrze zlepiamy brzegi ciasta najlepiej widelcem. Na osolony wrzątek wrzucamy pierogi i gotujemy około 10 minut od momentu wypłynięcia na powierzchnię. Pierogi wyjmujemy łyżką cedzakową i dokładnie odsączamy. Do miseczki wlewamy śmietaną, dodajemy cukier i dokładnie mieszamy. Tak przygotowaną śmietaną polewamy pierogi.