Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najsmaczniejszy letni obiad dla moich dzieci to pierogi z jagodami , które własnoręcznie zbierałam. Delikatne i pełne słodyczy danie, którego nie może zabraknąć na stole wakacyjnym.
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 224
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2214
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 969
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 224
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2214
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 969
Składniki
Z mąki, jajka i gorącej wody wyrabiamy elastyczne ciasto. Rozwałkowujemy na dość cienki placek i wycinamy szklanką lub kubkiem krążki.
Na każdym krążku kładziemy łyżeczkę umytych i dobrze odsączonych jagód i dobrze zlepiamy brzegi ciasta najlepiej widelcem. Na osolony wrzątek wrzucamy pierogi i gotujemy około 10 minut od momentu wypłynięcia na powierzchnię. Pierogi wyjmujemy łyżką cedzakową i dokładnie odsączamy. Do miseczki wlewamy śmietaną, dodajemy cukier i dokładnie mieszamy. Tak przygotowaną śmietaną polewamy pierogi.