Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wigilijne... do barszczu
Przepis na lekkie placuszki z twarogiem i jabłkami bez cukru.
Odsłon: 1317
Przepis na lekkie placuszki z twarogiem i jabłkami bez cukru.
Odsłon: 1317
Składniki
Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na oleju, dodać pokrojone grzyby i kiszoną kapustę. Wszystkie składniki wymieszać, smażyć przez chwilę. Farsz doprawić do smaku solą, pieprzem i odrobiną cukru. Z mąki, jajek, wody i odrobiny soli zarobić ciasto na pierogi. Wodę dodawać stopniowo, w zależności od potrzeby. Gotowe ciasto rozwałkować, wykrawać krążki. Na każdy nakładać porcję farszu i dokładnie zlepiać brzegi. Pierogi gotować kilka minut, w lekko osolonej wodzie. SMACZNEGO.