Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babcia, ja, Mama i wszyscy w naszej rodzinie robimy pierogi z tego przepisu. Dodajemy jajo do ciasta i w naszym mniemaniu nieprawdą jest, że powoduje ono, iż ciasto jest twarde. Dzięki niemu ciasto jest mięciutkie, sprężyste i ma bardziej apetyczny kolor...a odrobina masła nadaje szlachetnego smaku całości. Polecam przepis z całego serca.
Są potrawy, które najlepiej smakują w Święta i przez to nadają im wyjątkowego...
Odsłon: 11309
Na świątecznym stole nie może ich zabraknąć....
Odsłon: 2710
Te ciekawe pączki zaskoczą cię nie tylko teksturą ciasta, ale też jego smakie...
Odsłon: 490
Dzisiejszy omlet przygotowałam na kolację , omlet z ziołami , z startym ciągn...
Odsłon: 217
Tiramisu to najsłynniejszy włoski deser, którego nie trzeba piec. Puszysty kr...
Odsłon: 381
Co zrobić, gdy nieoczekiwanie przyszła ci ochota na małe co nieco, a w kuchni...
Odsłon: 3630
Jeśli uważasz, że danie wegetariańskie nie może być pożywne, bardzo się mylis...
Odsłon: 3937
Te ciekawe pączki zaskoczą cię nie tylko teksturą ciasta, ale też jego smakie...
Odsłon: 490
Dzisiejszy omlet przygotowałam na kolację , omlet z ziołami , z startym ciągn...
Odsłon: 217
Tiramisu to najsłynniejszy włoski deser, którego nie trzeba piec. Puszysty kr...
Odsłon: 381
Co zrobić, gdy nieoczekiwanie przyszła ci ochota na małe co nieco, a w kuchni...
Odsłon: 3630
Jeśli uważasz, że danie wegetariańskie nie może być pożywne, bardzo się mylis...
Odsłon: 3937
Składniki
Farsz: Grzyby zalać zimną wodą i moczyć całą noc. Następnie ugotować razem z kapustą ( w tej wodzie, w której moczyły się grzyby.) Odcedzić i przestudzić. Drobno pokroić. Cebulę obrać i pokroić w drobną kosteczkę. Zeszklić na oleju, dodać grzyby i kapustę. Przyprawić i dusić 10 min od czasu do czasu mieszając. Dodać bułkę, śmietanę. Wymieszać.
Ciasto: Mąkę przesiać, zrobić wgłębienie. Wbić jajo, dodać sól i olej. Mieszając łyżką składniki pomału wlewać wodę. Ciasto zacznie się sklejać. Następnie wyrabiać dłońmi do uzyskania jednolitej masy. Podzielić na dwie części. Przykryć ściereczką i zostawić na 15 minut, by odpoczęło Ciasto rozwałkować i wykrawać krążki. Na środku każdego kłaść farsz. Gotować w osolonej wodzie około 3 minut od wypłynięcia. Podawać okraszone masełkiem z bułką tartą.
•masło można zastąpić olejem •jeśli chcesz przygotować pierogi kilka dni przed Wigilią, ułóż jeden obok drugiego na tacce posypanej mąką, owin folią stretch i włóż ndo zamrażarki na około 3-4h. Kiedy będą zmrożone przełóż do woreczka strunowego. Przechowuj w zamrażarce. •mrożone pierogi gotuj w osolonej wodzie około 7minut od wypłynięcia.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Placek pastucha
Dania główne
Omlet specjalny z ziołami
Dania główne
Makaron udon z wołowiną po azjatycku
Dania główne
Karkówka z piekarnika
Placek pastucha
Jeśli uważasz, że danie wegetariańskie nie może być pożywne, bardzo się mylis...
Odsłon: 3937
Omlet specjalny z ziołami
Dzisiejszy omlet przygotowałam na kolację , omlet z ziołami , z startym ciągn...
Odsłon: 217