Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne domowe pierogi z kiszona kapusta i grzybami
wigilijne z kapustą i grzybami
Odsłon: 31005
Mannowiec Czekoladowy Stefania bez pieczenia, bez jajek, robi się szybko, łat...
Odsłon: 425
Mannowiec Czekoladowy Stefania bez pieczenia, bez jajek, robi się szybko, łat...
Odsłon: 425
Składniki
Z maki wody i łyżeczki soli zagniatam miękkie ciasto w razie potrzeby daje jeszcze troszkę maki lub wody .
Kroje kawałek ciasta rozwałkowuję cienki placek podsypując mąka by ciasto nie przykleiło sie do stolnicy ,wykrawam szklanka kółka
Kapustę która ugotowałam wcześniej rozdrabniam Benderem doprawiam sola i pieprzem .nadziewam placki farszem dokładnie kleje brzegi ,gotowe pierogi wrzucam do gotującej sie wody z solą łyżeczka soli do momentu aż wszystkie pierogi wypłyną na wierzch ,wyjmuje łyżka cedzakowa i układam na tacy tak by sie nie dotykały bo sie pokleją.
Cebulkę kroje w kostkę przysmażam na oleju na złocisto polewam gorące pierogi i gotowe .Pierogi dobrze smakują kolejnego dnia można je odsmażać lub odgrzewać w mikrofali ,gdy chcemy zrobić więcej możemy pierogi również mrozić gdy będą całkowicie ostygnięte Smacznego
Przepisy Dania główne
Dania główne
Kurczak z makaronem ryżowym
Dania główne
Zapiekanka ze szparagami i kurczakiem
Dania główne
Zapiekanka brokułowa z kurczakiem
Dania główne
Schab na dziko
Kurczak z makaronem ryżowym
Znudził ci się już zwykły kurczak z piekarnika lub kotlety przygotowywane z f...
Odsłon: 447
Zapiekanka ze szparagami i kurczakiem
Zapiekanka ze szparagami i kurczakiem może wydawać się pracochłonna. To jedna...
Odsłon: 2878