Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne domowe pierogi z kiszona kapusta i grzybami
Kurczak ciacciatore to włoskie danie oznaczające "kurczaka po myśliwsku". Jes...
Odsłon: 58
Jeśli kiedykolwiek będziesz chciał zaskoczyć bliskich naprawdę efektownym des...
Odsłon: 1134
Kurczak ciacciatore to włoskie danie oznaczające "kurczaka po myśliwsku". Jes...
Odsłon: 58
Jeśli kiedykolwiek będziesz chciał zaskoczyć bliskich naprawdę efektownym des...
Odsłon: 1134
Składniki
Z maki wody i łyżeczki soli zagniatam miękkie ciasto w razie potrzeby daje jeszcze troszkę maki lub wody .
Kroje kawałek ciasta rozwałkowuję cienki placek podsypując mąka by ciasto nie przykleiło sie do stolnicy ,wykrawam szklanka kółka
Kapustę która ugotowałam wcześniej rozdrabniam Benderem doprawiam sola i pieprzem .nadziewam placki farszem dokładnie kleje brzegi ,gotowe pierogi wrzucam do gotującej sie wody z solą łyżeczka soli do momentu aż wszystkie pierogi wypłyną na wierzch ,wyjmuje łyżka cedzakowa i układam na tacy tak by sie nie dotykały bo sie pokleją.
Cebulkę kroje w kostkę przysmażam na oleju na złocisto polewam gorące pierogi i gotowe .Pierogi dobrze smakują kolejnego dnia można je odsmażać lub odgrzewać w mikrofali ,gdy chcemy zrobić więcej możemy pierogi również mrozić gdy będą całkowicie ostygnięte Smacznego