Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne domowe pierogi z kiszona kapusta i grzybami
Makowiec na kruchym cieście z kratką to przepyszne ciasto które zawsze gości...
Odsłon: 108
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 199
Polecam smaczny , prosty do przygotowania krem śmietankowy połączony z serkie...
Odsłon: 5521
Makowiec na kruchym cieście z kratką to przepyszne ciasto które zawsze gości...
Odsłon: 108
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 199
Polecam smaczny , prosty do przygotowania krem śmietankowy połączony z serkie...
Odsłon: 5521
Składniki
Z maki wody i łyżeczki soli zagniatam miękkie ciasto w razie potrzeby daje jeszcze troszkę maki lub wody .
Kroje kawałek ciasta rozwałkowuję cienki placek podsypując mąka by ciasto nie przykleiło sie do stolnicy ,wykrawam szklanka kółka
Kapustę która ugotowałam wcześniej rozdrabniam Benderem doprawiam sola i pieprzem .nadziewam placki farszem dokładnie kleje brzegi ,gotowe pierogi wrzucam do gotującej sie wody z solą łyżeczka soli do momentu aż wszystkie pierogi wypłyną na wierzch ,wyjmuje łyżka cedzakowa i układam na tacy tak by sie nie dotykały bo sie pokleją.
Cebulkę kroje w kostkę przysmażam na oleju na złocisto polewam gorące pierogi i gotowe .Pierogi dobrze smakują kolejnego dnia można je odsmażać lub odgrzewać w mikrofali ,gdy chcemy zrobić więcej możemy pierogi również mrozić gdy będą całkowicie ostygnięte Smacznego