Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierogi z Kapustą i Grzybami to jedno z nieodłącznych dań których nie może zabraknąć na Wigilijnym stole. Święta kojarzą nam się głównie z Barszczem i uszkami ale nikt nie wyobraża sobie Wigilii bez Pierogów z kapustą suszonymi Grzybami.
Nie przepadam za wołowiną, ale po tej potrawie zmieniam zdanie i zaczynam czę...
Odsłon: 98
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 4116
Zaznaczam,że nie jest to klasyczna wersja zapiekanki rybnej, jaką znam z Angl...
Odsłon: 571
Nie przepadam za wołowiną, ale po tej potrawie zmieniam zdanie i zaczynam czę...
Odsłon: 98
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 4116
Zaznaczam,że nie jest to klasyczna wersja zapiekanki rybnej, jaką znam z Angl...
Odsłon: 571
Składniki
(cały proces przedstawiam na filmie poniżej :) jeżeli się spodobało zasubskrybuj mój kanał a nie ominą cię najnowsze przepisy;) Ciasto na pierogi: - 500 g mąki - pół łyżeczki soli - 4 łyżki oleju - 250 l ciepłej wody Mąkę przesiewamy i dodajemy kolejno składniki, Woda powinna być przegotowana - ciepła ale nie gorąca. Dzięki temu ciasto nie będzie się ściągać podczas wałkowania. Następnie wyrabiamy ciasto i odkładamy na 30 min owinięte w folię. Po tym czasie jest gotowe do wałkowania i wykrawania krążków na pierogi:)
Farsz na pierogi: 25 g suszonych grzybów moczymy w wodzie przez 30 min. 1 cebulę kroimy w kostkę 150 gr kiszonej kapusty płuczemy w wodzie i odsączamy. Cebulę smażymy na patelni na złoto, potem dodajemy kapustę, grzyby i dusimy w wodzie po grzybach. Sól, Pieprz do smaku. Po wystygnięciu, można zacząć faszerować Pierogi:) Pierogi gotujemy do 4 min od momentu wypłynięcia na powierzchnię :) Gotowe!!!!!!