Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierogi z Kapustą i Grzybami to jedno z nieodłącznych dań których nie może zabraknąć na Wigilijnym stole. Święta kojarzą nam się głównie z Barszczem i uszkami ale nikt nie wyobraża sobie Wigilii bez Pierogów z kapustą suszonymi Grzybami.
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 37021
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 1293
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 1680
Smaczne danie :)
Odsłon: 774
Ciasto jest pyszne. Można powiedzieć też, że zdrowe.
Odsłon: 1482
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 37021
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 1293
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 1680
Smaczne danie :)
Odsłon: 774
Ciasto jest pyszne. Można powiedzieć też, że zdrowe.
Odsłon: 1482
Składniki
(cały proces przedstawiam na filmie poniżej :) jeżeli się spodobało zasubskrybuj mój kanał a nie ominą cię najnowsze przepisy;) Ciasto na pierogi: - 500 g mąki - pół łyżeczki soli - 4 łyżki oleju - 250 l ciepłej wody Mąkę przesiewamy i dodajemy kolejno składniki, Woda powinna być przegotowana - ciepła ale nie gorąca. Dzięki temu ciasto nie będzie się ściągać podczas wałkowania. Następnie wyrabiamy ciasto i odkładamy na 30 min owinięte w folię. Po tym czasie jest gotowe do wałkowania i wykrawania krążków na pierogi:)
Farsz na pierogi: 25 g suszonych grzybów moczymy w wodzie przez 30 min. 1 cebulę kroimy w kostkę 150 gr kiszonej kapusty płuczemy w wodzie i odsączamy. Cebulę smażymy na patelni na złoto, potem dodajemy kapustę, grzyby i dusimy w wodzie po grzybach. Sól, Pieprz do smaku. Po wystygnięciu, można zacząć faszerować Pierogi:) Pierogi gotujemy do 4 min od momentu wypłynięcia na powierzchnię :) Gotowe!!!!!!