Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierogi z kapustą i pieczarkami
Dzisiaj gołąbki z grzybami , przygotowane na prośbę ciężarnej, a jak to mówią...
Odsłon: 519
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 247
Dzisiaj nasze kotlety będą dedykowane wnukom, które nie przepadają za czosnki...
Odsłon: 2129
...na powitanie lata. Polecam.
Odsłon: 958
Dzisiaj gołąbki z grzybami , przygotowane na prośbę ciężarnej, a jak to mówią...
Odsłon: 519
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 247
Dzisiaj nasze kotlety będą dedykowane wnukom, które nie przepadają za czosnki...
Odsłon: 2129
...na powitanie lata. Polecam.
Odsłon: 958
Składniki
Kapustę zalać niewielką ilością wody, dodać liść laurowy, ziele angielskie oraz odrobinę soli. i całość ugotować do miękkości pod przykryciem przez ok. 20 minut. Na rozgrzanej patelni podsmażyć cebulę pokrojoną w kostkę do zarumieniania. Dodać pieczarki starte na tarce jarzynowej i smażyć do odparowania wody. Pieczarki wymieszać z kapustą doprawić solą oraz pierzem i całość przesmażyć jeszcze kilka minut. Z mąki, ciepłej wody, roztopionego masła zagnieść gładkie ciasto. ( w razie konieczności podsypać odrobiną mąki). Cienko cienko rozwałkować i za pomocą szklanki lub literatki wyciąć kółka. Do każdego kółka włożyć pełną łyżeczkę farszu i skleić. Gotujemy z osolonej wodzie. ok. 2-3 minuty od wypłynięcia. Okrasić cebulką lub podsmażyć. Smacznego!