Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten przepis szczególnie warto wypróbować, pierogi smakują wybornie.
Masz ochotę na coś sycącego, aromatycznego i błyskawicznego w przygotowaniu?...
Odsłon: 1768
Masz ochotę na coś sycącego, aromatycznego i błyskawicznego w przygotowaniu?...
Odsłon: 1768
Składniki
Wykonanie: Mąkę wymieszać z solą, olejem, jajkiem, dodać ciepłą przegotowaną wodę i zagnieść ciasto. Kaszę ugotować w dwóch szklankach osolonej wody i odstawić pod przykryciem do wystygnięcia. Następnie kaszę wymieszać z serem, masłem , doprawić sola do smaku. Ciasto rozwałkować cienko na stolnicy posypanej mąką, wykrawać szklanką krążki, nakładać farsz i zlepiać pierogi. Wrzucać na wrzątek i po ugotowaniu okrasić pomidorami podsmażonymi na maśle. SMACZNEGO.