Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten przepis szczególnie warto wypróbować, pierogi smakują wybornie.
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 401
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 419
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 9951
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2170
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 9749
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 6381
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 401
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 419
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 9951
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2170
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 9749
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 6381
Składniki
Wykonanie: Mąkę wymieszać z solą, olejem, jajkiem, dodać ciepłą przegotowaną wodę i zagnieść ciasto. Kaszę ugotować w dwóch szklankach osolonej wody i odstawić pod przykryciem do wystygnięcia. Następnie kaszę wymieszać z serem, masłem , doprawić sola do smaku. Ciasto rozwałkować cienko na stolnicy posypanej mąką, wykrawać szklanką krążki, nakładać farsz i zlepiać pierogi. Wrzucać na wrzątek i po ugotowaniu okrasić pomidorami podsmażonymi na maśle. SMACZNEGO.