Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten przepis szczególnie warto wypróbować, pierogi smakują wybornie.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113066
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 451
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 793
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 593
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113066
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 451
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 793
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 593
Składniki
Wykonanie: Mąkę wymieszać z solą, olejem, jajkiem, dodać ciepłą przegotowaną wodę i zagnieść ciasto. Kaszę ugotować w dwóch szklankach osolonej wody i odstawić pod przykryciem do wystygnięcia. Następnie kaszę wymieszać z serem, masłem , doprawić sola do smaku. Ciasto rozwałkować cienko na stolnicy posypanej mąką, wykrawać szklanką krążki, nakładać farsz i zlepiać pierogi. Wrzucać na wrzątek i po ugotowaniu okrasić pomidorami podsmażonymi na maśle. SMACZNEGO.