Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten przepis szczególnie warto wypróbować, pierogi smakują wybornie.
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 754
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 177
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 754
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 177
Składniki
Wykonanie: Mąkę wymieszać z solą, olejem, jajkiem, dodać ciepłą przegotowaną wodę i zagnieść ciasto. Kaszę ugotować w dwóch szklankach osolonej wody i odstawić pod przykryciem do wystygnięcia. Następnie kaszę wymieszać z serem, masłem , doprawić sola do smaku. Ciasto rozwałkować cienko na stolnicy posypanej mąką, wykrawać szklanką krążki, nakładać farsz i zlepiać pierogi. Wrzucać na wrzątek i po ugotowaniu okrasić pomidorami podsmażonymi na maśle. SMACZNEGO.