Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To świetna propozycja dla wielbicieli pierogów. Jeżeli przepadasz za tym pysznym daniem, warto spróbować go w nieco innej wersji - pierogi z kimchi przeniosą cię wprost do Korei. Są pyszne, niezwykle aromatyczne i na pewno będziesz do nich wracać. Przepis pochodzi z 533. odcinku programu "Ewa gotuje".
Wspaniałe połączenia orzeźwiających truskawek i słodkiej, rozpływającej się w...
Odsłon: 4071
Cudowne ciasteczka zrobiłam na Dzień Kobiet wg przepisu Bożenki. Bożena1960...
Odsłon: 230
Nie ma lepszych wyrobów od domowych. Czy salceson, pasztetowa, mielonka, zaws...
Odsłon: 337
Wspaniałe połączenia orzeźwiających truskawek i słodkiej, rozpływającej się w...
Odsłon: 4071
Cudowne ciasteczka zrobiłam na Dzień Kobiet wg przepisu Bożenki. Bożena1960...
Odsłon: 230
Nie ma lepszych wyrobów od domowych. Czy salceson, pasztetowa, mielonka, zaws...
Odsłon: 337
Składniki
Mąkę zaparzyć wrzątkiem (przesypać na stolnicę, stopniowo wlewać wodę i lekko siekać nożem). Gdy zrobią się kluchy wybić jajko. Wymieszać a następnie zagnieść. Przykryć miską i odstawić na 20 minut.
Kaszę ugotować i ostudzić. Dodać drobno pokrojone kimchi. Dorzucić posiekany szczypior. Dolać olej sezamowy i sos sojowy. Cebulę pokroić w kosteczkę i zeszklić na maśle. Pod koniec dorzucić przeciśnięty przez praskę czosnek. Przełożyć do miski z kaszą i wymieszać.
Ciasto rozwałkować. Wyciąć krążki (pierścieniem lub szklanką). Nałożyć farsz. Skleić. Brzegi zlepić w ten sposób, by powstały uszka. Ugotować w osolonym wrzątku (bez przykrycia). Zahartować w zimnej wodzie i od razu odcedzić na sicie.
Na talerzu udekorować posiekanym szczypiorem i prażonym sezamem. Podawać z sosem (składniki wystarczy wymieszać).