Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To świetna propozycja dla wielbicieli pierogów. Jeżeli przepadasz za tym pysznym daniem, warto spróbować go w nieco innej wersji - pierogi z kimchi przeniosą cię wprost do Korei. Są pyszne, niezwykle aromatyczne i na pewno będziesz do nich wracać. Przepis pochodzi z 533. odcinku programu "Ewa gotuje".
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 1757
Polecam na kolację.
Odsłon: 366
Najlepsze domowe. Pachnące masełkiem, dlatego nie ma potrzeby dodawania olejk...
Odsłon: 158
Zapiekanka makaronowa z mięsem gyros, warzywami, brokułami i serem feta to wy...
Odsłon: 290
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 1757
Polecam na kolację.
Odsłon: 366
Najlepsze domowe. Pachnące masełkiem, dlatego nie ma potrzeby dodawania olejk...
Odsłon: 158
Zapiekanka makaronowa z mięsem gyros, warzywami, brokułami i serem feta to wy...
Odsłon: 290
Składniki
Mąkę zaparzyć wrzątkiem (przesypać na stolnicę, stopniowo wlewać wodę i lekko siekać nożem). Gdy zrobią się kluchy wybić jajko. Wymieszać a następnie zagnieść. Przykryć miską i odstawić na 20 minut.
Kaszę ugotować i ostudzić. Dodać drobno pokrojone kimchi. Dorzucić posiekany szczypior. Dolać olej sezamowy i sos sojowy. Cebulę pokroić w kosteczkę i zeszklić na maśle. Pod koniec dorzucić przeciśnięty przez praskę czosnek. Przełożyć do miski z kaszą i wymieszać.
Ciasto rozwałkować. Wyciąć krążki (pierścieniem lub szklanką). Nałożyć farsz. Skleić. Brzegi zlepić w ten sposób, by powstały uszka. Ugotować w osolonym wrzątku (bez przykrycia). Zahartować w zimnej wodzie i od razu odcedzić na sicie.
Na talerzu udekorować posiekanym szczypiorem i prażonym sezamem. Podawać z sosem (składniki wystarczy wymieszać).