Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 3148
Aromatyczna papryka, smaczny tuńczyk w połączeniu z łazankami , świetne danie...
Odsłon: 186
Pyszna,lekka legumina ,dietetyczna z owocami .Dzieci będą chętnie kaszkę zjad...
Odsłon: 6664
Przepis na błyskawiczny obiad lub kolację. Przygotowywanie tego dania jest ni...
Odsłon: 110
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 3148
Aromatyczna papryka, smaczny tuńczyk w połączeniu z łazankami , świetne danie...
Odsłon: 186
Pyszna,lekka legumina ,dietetyczna z owocami .Dzieci będą chętnie kaszkę zjad...
Odsłon: 6664
Przepis na błyskawiczny obiad lub kolację. Przygotowywanie tego dania jest ni...
Odsłon: 110
Składniki
Farsz : Blanszowane kurki ( zbierałam kilka dni wcześniej więc musiałam zblanszować, ale jak mamy świeże to nie ma potrzeby blanszowania ) posiekać. Cebulę obrać, umyć i pokroić w kostkę. Na patelnię wrzucić masło i roztopić, dodać kurki i podsmażyć. Następnie dodać cebulkę i smażyć do zeszklenia. Gotowy farsz doprawić solą i pieprzem.
Ciasto : Jajko rozbełtać z olejem, Do miski wsypać mąkę, dodać sól, wlać wodę i rozbełtane jajko i przemieszać drewnianą łyżką a potem wyrobić gładkie elastyczne ciasto. Podsypując mąką wałkować kawałki ciasta na cienki placki i wycinać kółka o średnicy 10 cm. Na każdy krążek kłaść porcje farszu i zlepiać pierogi a potem układać na czystej ściereczce i zakrywać drugą aby pierogi nie wyschły. Gotowe pierogi gotować w osolonej wodzie z dodatkiem odrobiny oleju do miękkości kilka minut od wypłynięcia. Ugotowane pierogi wyjmować na talerze łyżką cedzakową, można okrasić i podać np. z surówka z młodej kapusty.