Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po niedzielnym rosole nie postanowiliśmy zrobić pomidorówki, choć bardzo ją lubimy i zrobiliśmy dzień wcześniej ;) Postanowiliśmy "zagospodarować" mięso z wywaru. Można tak, można też ugotować do farszu...ale po co. Proporcje zawarte w przepisie (odnośnie mięsa) można modyfikować wg swojego uznania.
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 24895
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6025
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 280
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 24895
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6025
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 280
Składniki
Ugotowane mięso mielimy, dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Do smaku doprawiamy maggi i pieprzem, wyrabiamy na jednolitą masę. Oczywiście proporcje składników farszu mogą być inne, dostosowane do potrzeb i preferencji smakowych. W gorącej wodzie rozpuszczamy masło, dodajemy do mąki, przy pomocy noża mieszamy. Jak lekko się ostudzi, wyrabiamy ciasto na jednolitą masę. Następnie cienko rozwałkowujemy, przy pomocy szklanki wykrawamy okręgi, na środek każdego umieszczamy farsz i zlepiamy krawędzie. Gotujemy 3-4 min (od momentu wypłynięcia na powierzchnię) w osolonym wrzątku. Podajemy okraszone z podsmażoną na oleju cebulą.