Dania główne Przepis na:
5-6 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Przygotować farsz:mięso zmielić w maszynce ,pieczarki i cebulkę drobno pokroić i podsmażyć na patelni do miękkości pieczrek (nie rumienić),dodać podsmażone pieczarki z cebulką do mięsa i przyprawić solą,pieprzem i papryką ,dodać rozgnieciony czosnek.Z mąki,jajek,wody ,masła i szczypty soli zagnieść ciasto .podzielić na dwie części, jedną rozwałkować a drugą przykryć ściereczką żeby nie wysychało.Z rozwałkowanego ciasta wycinać kółka szklanką,na środek położyć farsz i uformować pierogi.Na gotująca i osoloną wodę wrzucać pierogi, po ugotowaniu okrasić smażoną cebulką. Życzę smacznego.
Na skróty
Komentarze do przepisu (5)

Jagoda50 05 lutego 2010Zgłoś do usunięcia
Smakowicie wygladaja .30 Kto głosował? | Odpowiedz

wiola1100 04 lutego 2010Zgłoś do usunięcia
przepraszam za błąd z tym mięsem ,oczywiście ma być pół kilo gotowanego. już poprawiam30 Kto głosował? | Odpowiedz

njosnavelin 04 lutego 2010Zgłoś do usunięcia
A może chodziło o 1/2 kilograma?0 Kto głosował? | Odpowiedz

koko6 04 lutego 2010Zgłoś do usunięcia
wydaje mi się,że 1.2kg surowego ,a po ugotowaniu odpowiednio będzie mniej ot i cała filozofia-przepis bardzo atrakcyjny.Pozdrawiam.3 Kto głosował? | Odpowiedz

madzikcho 04 lutego 2010Zgłoś do usunięcia
ile tego mięsa gotowanego ? bo z 12 kg to mi się cały Gdańsk na obiad zleci ;))))))) pozdrawiam1 Kto głosował? | Odpowiedz