Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszniutkie domowe pierożki
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44597
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 181941
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 180
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44597
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 181941
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 180
Składniki
Przygotować farsz:mięso zmielić w maszynce ,pieczarki i cebulkę drobno pokroić i podsmażyć na patelni do miękkości pieczrek (nie rumienić),dodać podsmażone pieczarki z cebulką do mięsa i przyprawić solą,pieprzem i papryką ,dodać rozgnieciony czosnek.Z mąki,jajek,wody ,masła i szczypty soli zagnieść ciasto .podzielić na dwie części, jedną rozwałkować a drugą przykryć ściereczką żeby nie wysychało.Z rozwałkowanego ciasta wycinać kółka szklanką,na środek położyć farsz i uformować pierogi.Na gotująca i osoloną wodę wrzucać pierogi, po ugotowaniu okrasić smażoną cebulką. Życzę smacznego.