Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszniutkie domowe pierożki
Przepis na ten makowiec jest b. prosty, nieskomplikowany , a makowiec pyszny....
Odsłon: 1908
Domowy przepis na dobrą kiełbasę podsuszaną, prosty stary przepis.
Odsłon: 70159
Sernik królewski z brzoskwiniami to wyśmienite, klasyczne ciasto serowe na kr...
Odsłon: 24961
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 138
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 94
Przepis na ten makowiec jest b. prosty, nieskomplikowany , a makowiec pyszny....
Odsłon: 1908
Domowy przepis na dobrą kiełbasę podsuszaną, prosty stary przepis.
Odsłon: 70159
Sernik królewski z brzoskwiniami to wyśmienite, klasyczne ciasto serowe na kr...
Odsłon: 24961
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 138
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 94
Składniki
Przygotować farsz:mięso zmielić w maszynce ,pieczarki i cebulkę drobno pokroić i podsmażyć na patelni do miękkości pieczrek (nie rumienić),dodać podsmażone pieczarki z cebulką do mięsa i przyprawić solą,pieprzem i papryką ,dodać rozgnieciony czosnek.Z mąki,jajek,wody ,masła i szczypty soli zagnieść ciasto .podzielić na dwie części, jedną rozwałkować a drugą przykryć ściereczką żeby nie wysychało.Z rozwałkowanego ciasta wycinać kółka szklanką,na środek położyć farsz i uformować pierogi.Na gotująca i osoloną wodę wrzucać pierogi, po ugotowaniu okrasić smażoną cebulką. Życzę smacznego.