Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszniutkie domowe pierożki
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8535
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3008
Polecam.
Odsłon: 1779
Polecam.
Odsłon: 508
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8535
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3008
Polecam.
Odsłon: 1779
Polecam.
Odsłon: 508
Składniki
Przygotować farsz:mięso zmielić w maszynce ,pieczarki i cebulkę drobno pokroić i podsmażyć na patelni do miękkości pieczrek (nie rumienić),dodać podsmażone pieczarki z cebulką do mięsa i przyprawić solą,pieprzem i papryką ,dodać rozgnieciony czosnek.Z mąki,jajek,wody ,masła i szczypty soli zagnieść ciasto .podzielić na dwie części, jedną rozwałkować a drugą przykryć ściereczką żeby nie wysychało.Z rozwałkowanego ciasta wycinać kółka szklanką,na środek położyć farsz i uformować pierogi.Na gotująca i osoloną wodę wrzucać pierogi, po ugotowaniu okrasić smażoną cebulką. Życzę smacznego.