Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podgrzybki. Co tu dużo mówić, po prostu pycha.
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 1101
Pyszne i aromatyczne pierniczki które zaskakują każdemu Ja piekę je od lat i...
Odsłon: 187
Makowiec na kruchym cieście z kratką to przepyszne ciasto które zawsze gości...
Odsłon: 773
Szybkie i smaczne ciasteczka pieguski z czekoladą idealne na święta. Można je...
Odsłon: 818
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 1101
Pyszne i aromatyczne pierniczki które zaskakują każdemu Ja piekę je od lat i...
Odsłon: 187
Makowiec na kruchym cieście z kratką to przepyszne ciasto które zawsze gości...
Odsłon: 773
Szybkie i smaczne ciasteczka pieguski z czekoladą idealne na święta. Można je...
Odsłon: 818
Składniki
Na patelni zeszklić jedną cebule pokrojona w kostkę. Grzyby dokładnie umyć, osuszyć i pokroić w mniejsze kawałki. Dodać do cebuli. Dusić razem ok 15 min.na wolnym ogniu. Wystudzić. Mięso wołowe i uduszone podgrzybki przepuścić przez maszynkę. Dodać łyżkę przyprawy - grill pikantny i sól do smaku. Wyrobić farsz ręką. Jeśli farsz jest zbyt suchy dodać rosołu, albo po prostu przegotowanej wody. Ciasto na pierogi - Wszystkie składniki połączyć i dokładnie wyrobić ciasto. Pozostawić ciasto na ok 15 min pod ściereczką. Ciasto jest bardzo sprężyste i lekkie. Nie wymaga specjalnie podsypywania mąką w czasie wałkowania. Ciasto podzielić na 3 części. Wałkować placki. Z placków wykrawać krążki i nakładać farsz. Zlepiać i wrzucać na gotującą się, osoloną wodę. Pierogi które wypłyną wyławiać łyżką cedzakową i układać na półmisek. Zeszklić na oleju rzepakowym drugą cebulę, pokrojoną w drobną kostkę. Pierogi podawać z podsmażoną cebulką. Smacznego.