Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierogi z mięsem z rosołu to doskonały sposób na wykorzystanie gotowanego mięsa kurczaka i przygotowanie pysznego, domowego obiadu. Delikatne ciasto i aromatyczny farsz sprawiają, że to danie smakuje całej rodzinie.
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 10855
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 3948
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 42600
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 467
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 302
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 417
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 10855
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 3948
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 42600
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 467
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 302
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 417
Składniki
Mięso drobno siekamy lub mielimy w maszynce. Cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na maśle, aż się zeszkli. Dodajemy do mięsa, doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy i studzimy.
Mąkę przesiewamy na stolnicę dodajemy sól, olej i stopniowo wlewamy ciepłą wodę. Zagniatamy elastyczne ciasto, przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 20 minut.
Ciasto wałkujemy na cienki placek i wycinamy kółka (np. szklanką). Na każde kółko nakładamy łyżeczkę farszu, składamy na pół i dokładnie zlepiamy brzegi.
Pierogi wrzucamy do wrzącej, osolonej wody i gotujemy do momentu, aż wypłyną na powierzchnię (około 2-3minuty). Wyławiamy łyżką cedzakową. Pierogi z mięsem z rosołu można podawać od razu lub podsmażyć na maśle, świetnie smakują z okrasą z cebuli lub śmietaną. Gotowe… Smacznego