Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierogi z mięsem z rosołu to doskonały sposób na wykorzystanie gotowanego mięsa kurczaka i przygotowanie pysznego, domowego obiadu. Delikatne ciasto i aromatyczny farsz sprawiają, że to danie smakuje całej rodzinie.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 117
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 201
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1275
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 507
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 117
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 201
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1275
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 507
Składniki
Mięso drobno siekamy lub mielimy w maszynce. Cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na maśle, aż się zeszkli. Dodajemy do mięsa, doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy i studzimy.
Mąkę przesiewamy na stolnicę dodajemy sól, olej i stopniowo wlewamy ciepłą wodę. Zagniatamy elastyczne ciasto, przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 20 minut.
Ciasto wałkujemy na cienki placek i wycinamy kółka (np. szklanką). Na każde kółko nakładamy łyżeczkę farszu, składamy na pół i dokładnie zlepiamy brzegi.
Pierogi wrzucamy do wrzącej, osolonej wody i gotujemy do momentu, aż wypłyną na powierzchnię (około 2-3minuty). Wyławiamy łyżką cedzakową. Pierogi z mięsem z rosołu można podawać od razu lub podsmażyć na maśle, świetnie smakują z okrasą z cebuli lub śmietaną. Gotowe… Smacznego