Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam na mojego bloga Paszczak gotuje.
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 13686
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 2886
Puree z kalafiora to pyszna alternatywa dla klasycznego, ziemniaczanego. Cech...
Odsłon: 1190
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 13686
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 2886
Puree z kalafiora to pyszna alternatywa dla klasycznego, ziemniaczanego. Cech...
Odsłon: 1190
Składniki
Płuca dobrze wypłukać, ugotować do miękkości z zielem angielskim i liściem laurowym. Cebule zeszklić i udusić na maśle, zmielić z płucami, bardzo drobno. Zmielone płucka obsmażyć na patelni, tak, aby odparowała woda, ale nie całkiem. Po obsmażeniu dodać bułkę, majeranek, jajko, sól i pieprz, wszystko wymieszać. Ulepić pierogi. Przepis na ciasto dodam w następnym przepisie.