Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierogi z serem lubią nie tylko dzieci ale również dorośli . Prosty przepis . Zawsze wychodzą dobre co ja mówię bardzo dobre :)
Do miski przesiej mąkę , posól, wlej gorącą wodę , olej . Na początku kiedy ciasto jest gorące , możesz je zamieszać łyżką . Kiedy będzie miękkie i plastyczne , zawiń w folie i pozostaw na 30 min .
Ser przemiel przez maszynkę , dodaj 1 żółtko , 1/2 torebki cukru waniliowego oraz cukier do smaku . Połącz wszystkie składniki w jednolitą masę .
Ciasto odwiń z folii i podziel na 3 części. Jeden kawałek rozwałkuj cienko na stolnicy. Wycinaj kółka. Każdą sztukę dodatkowo rozciągaj jeszcze w dłoniach. Na środek nakładaj farsz na pierogi .Pierogi składaj na pół i sklejaj boki.
W dużym garnku zagotuj wodę z odrobiną soli i łyżką oliwy . Włóż pierogi do gotującej się wody , gotuj 3 min po wypłynięciu . Odsącz .
Pierogi jemy polane śmietaną i posypane cukrem .
Miesiące w polskiej armii obrzydziły mi pierogi na słodko. Gotowce podawane w...
Odsłon: 19159
Kiedy lato za oknem, to w taką pogodę świetnie wpasuje się deser truskawkowy...
Odsłon: 170
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 182
Pyszna, szybka przekąska idealna na imprezę lub spotkanie ze znajomymi
Odsłon: 50
Do masy sernikowej dodałam mleczko skondensowane co spowodowało, że serniczek...
Odsłon: 99
Mięso tak przygotowane smakuje wybornie. Myślę że pokrojone w plastry i posm...
Odsłon: 83
Kiedy lato za oknem, to w taką pogodę świetnie wpasuje się deser truskawkowy...
Odsłon: 170
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 182
Pyszna, szybka przekąska idealna na imprezę lub spotkanie ze znajomymi
Odsłon: 50
Do masy sernikowej dodałam mleczko skondensowane co spowodowało, że serniczek...
Odsłon: 99
Mięso tak przygotowane smakuje wybornie. Myślę że pokrojone w plastry i posm...
Odsłon: 83
Składniki
Do miski przesiej mąkę , posól, wlej gorącą wodę , olej . Na początku kiedy ciasto jest gorące , możesz je zamieszać łyżką . Kiedy będzie miękkie i plastyczne , zawiń w folie i pozostaw na 30 min .
Ser przemiel przez maszynkę , dodaj 1 żółtko , 1/2 torebki cukru waniliowego oraz cukier do smaku . Połącz wszystkie składniki w jednolitą masę .
Ciasto odwiń z folii i podziel na 3 części. Jeden kawałek rozwałkuj cienko na stolnicy. Wycinaj kółka. Każdą sztukę dodatkowo rozciągaj jeszcze w dłoniach. Na środek nakładaj farsz na pierogi .Pierogi składaj na pół i sklejaj boki.
W dużym garnku zagotuj wodę z odrobiną soli i łyżką oliwy . Włóż pierogi do gotującej się wody , gotuj 3 min po wypłynięciu . Odsącz .
Pierogi jemy polane śmietaną i posypane cukrem .
Przepisy Dania główne
Dania główne
Szaszłyki z piekarnika
Dania główne
Pieczone kotlety z szynki w sosie własnym
Dania główne
Boczek w ketchupie pieczony w papilotach
Dania główne
Zapiekane naleśniki a la kebab
Szaszłyki z piekarnika
szaszłyki z kurczakiem i boczkiem, w towarzystwie z ogórkiem kiszonym i innym...
Odsłon: 103
Pieczone kotlety z szynki w sosie własnym
Tym razem przygotowałam kotlety z szynki w sosie, ale nie do końca w tradycy...
Odsłon: 93