Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierogi z serem lubią nie tylko dzieci ale również dorośli . Prosty przepis . Zawsze wychodzą dobre co ja mówię bardzo dobre :)
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 221
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 704
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 21310
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 221
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 704
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 21310
Składniki
Do miski przesiej mąkę , posól, wlej gorącą wodę , olej . Na początku kiedy ciasto jest gorące , możesz je zamieszać łyżką . Kiedy będzie miękkie i plastyczne , zawiń w folie i pozostaw na 30 min .
Ser przemiel przez maszynkę , dodaj 1 żółtko , 1/2 torebki cukru waniliowego oraz cukier do smaku . Połącz wszystkie składniki w jednolitą masę .
Ciasto odwiń z folii i podziel na 3 części. Jeden kawałek rozwałkuj cienko na stolnicy. Wycinaj kółka. Każdą sztukę dodatkowo rozciągaj jeszcze w dłoniach. Na środek nakładaj farsz na pierogi .Pierogi składaj na pół i sklejaj boki.
W dużym garnku zagotuj wodę z odrobiną soli i łyżką oliwy . Włóż pierogi do gotującej się wody , gotuj 3 min po wypłynięciu . Odsącz .
Pierogi jemy polane śmietaną i posypane cukrem .