Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierogi z serem lubią nie tylko dzieci ale również dorośli . Prosty przepis . Zawsze wychodzą dobre co ja mówię bardzo dobre :)
Są tu jacyś fani cebuli? :) Jeżeli tak to te placki są dla Ciebie! ;) Bardzo...
Odsłon: 32
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 46
Polecam np na kolację. Jest to też doskonała przekąska na rodzinnych spotkan...
Odsłon: 238
Są tu jacyś fani cebuli? :) Jeżeli tak to te placki są dla Ciebie! ;) Bardzo...
Odsłon: 32
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 46
Polecam np na kolację. Jest to też doskonała przekąska na rodzinnych spotkan...
Odsłon: 238
Składniki
Do miski przesiej mąkę , posól, wlej gorącą wodę , olej . Na początku kiedy ciasto jest gorące , możesz je zamieszać łyżką . Kiedy będzie miękkie i plastyczne , zawiń w folie i pozostaw na 30 min .
Ser przemiel przez maszynkę , dodaj 1 żółtko , 1/2 torebki cukru waniliowego oraz cukier do smaku . Połącz wszystkie składniki w jednolitą masę .
Ciasto odwiń z folii i podziel na 3 części. Jeden kawałek rozwałkuj cienko na stolnicy. Wycinaj kółka. Każdą sztukę dodatkowo rozciągaj jeszcze w dłoniach. Na środek nakładaj farsz na pierogi .Pierogi składaj na pół i sklejaj boki.
W dużym garnku zagotuj wodę z odrobiną soli i łyżką oliwy . Włóż pierogi do gotującej się wody , gotuj 3 min po wypłynięciu . Odsącz .
Pierogi jemy polane śmietaną i posypane cukrem .