Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne pierogi, podane z dużą ilością chrupkiej, przypieczonej bułeczki
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 204
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 191
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 204
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 191
Składniki
1. do maki dodać szczyptę soli, jajko i tyle gorącej wody, żeby zagnieść elastyczne ciasto, przykryć ściereczką, odstawić na 30 min, 2. ser rozrobić widelcem, dodać żółtko, budyń, cukier do smaku, jeśli ser będzie zbyt suchy dodać jogurtu naturalnego, 3. ciasto rozwałkować, wykrawać kółka, nakładać łyżeczkę sera, zlepiać brzegi, docisnąć widelcem, 4. zagotować wodę, lekko posolić, na wrzątek wkładać pierogi, gotować na małym ogniu ok 3 min po wypłynięciu, 5. łyżkę bułki zrumienić na suchej patelni, dodać łyżeczkę masła, roztopić, polać pierogi, smacznego