Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne pierogi, podane z dużą ilością chrupkiej, przypieczonej bułeczki
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3745
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3805
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 376
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 694
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3745
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3805
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 376
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 694
Składniki
1. do maki dodać szczyptę soli, jajko i tyle gorącej wody, żeby zagnieść elastyczne ciasto, przykryć ściereczką, odstawić na 30 min, 2. ser rozrobić widelcem, dodać żółtko, budyń, cukier do smaku, jeśli ser będzie zbyt suchy dodać jogurtu naturalnego, 3. ciasto rozwałkować, wykrawać kółka, nakładać łyżeczkę sera, zlepiać brzegi, docisnąć widelcem, 4. zagotować wodę, lekko posolić, na wrzątek wkładać pierogi, gotować na małym ogniu ok 3 min po wypłynięciu, 5. łyżkę bułki zrumienić na suchej patelni, dodać łyżeczkę masła, roztopić, polać pierogi, smacznego