Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne pierogi, podane z dużą ilością chrupkiej, przypieczonej bułeczki
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15530
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15530
Składniki
1. do maki dodać szczyptę soli, jajko i tyle gorącej wody, żeby zagnieść elastyczne ciasto, przykryć ściereczką, odstawić na 30 min, 2. ser rozrobić widelcem, dodać żółtko, budyń, cukier do smaku, jeśli ser będzie zbyt suchy dodać jogurtu naturalnego, 3. ciasto rozwałkować, wykrawać kółka, nakładać łyżeczkę sera, zlepiać brzegi, docisnąć widelcem, 4. zagotować wodę, lekko posolić, na wrzątek wkładać pierogi, gotować na małym ogniu ok 3 min po wypłynięciu, 5. łyżkę bułki zrumienić na suchej patelni, dodać łyżeczkę masła, roztopić, polać pierogi, smacznego