Do góry

Dania główne Przepis na:

Pierogi z serem i jagodami

Pierogi z serem i jagodami

Autor:

Przepisów i artykułów: 95 Ocena: 1058

Dodano:

Odsłon: 1243

Pierogi kocham w każdym wydaniu, tutaj z serem białym i jagodami z zamrażalnika, można dodać ze słoiczka.

Składniki

  • CIASTO
  • Mąka pszenna 1/2 kg, Jajko 1 szt, olej 3 łyżki, woda 1 szklanka
  • FARSZ
  • Ser biały 250g
  • Jagody mrożone 1/2 szklanki
  • Cukier kilka łyżek
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Z podanych składników zagnieść ciasto i rozwałkować na cienki placek.

    Ser rozgnieść widelcem, dodać cukier, rozmrożone jagody i dokładnie wymieszać.

    Szklanką wykrawać z ciasta kółka i nakładać farsz, zlepiać brzegi.

    Wrzucać pierogi na wrzącą osoloną wodę, gotować na małym ogniu kilka minut od wypłynięcia.

    Podawać z jagodami, śmietaną lub cukrem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 27 października 2017 Qurka wodna, babcia takie robiła lata temu i do dziś ten smak pamiętam :)
Nam "leniom" nie chce się ich zrobić ;)












1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń