Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierogi palce lizać!
Sałatka idealna do pracy - z indykiem, kremowym i orzechowym serem Gruyère i...
Odsłon: 6
Prosty skład, prosty przepis. Zrobienie tego chleba nie wymaga żadnych umieję...
Odsłon: 10229
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 187
Plasterki limonki w rumie z goździkami i kardamonem. To pyszny dodatek do roz...
Odsłon: 33
Wyjątkowo lekkie i puszyste muffinki limonkowe z limonkowym kremem. Skórka na...
Odsłon: 28
Sałatka idealna do pracy - z indykiem, kremowym i orzechowym serem Gruyère i...
Odsłon: 6
Prosty skład, prosty przepis. Zrobienie tego chleba nie wymaga żadnych umieję...
Odsłon: 10229
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 187
Plasterki limonki w rumie z goździkami i kardamonem. To pyszny dodatek do roz...
Odsłon: 33
Wyjątkowo lekkie i puszyste muffinki limonkowe z limonkowym kremem. Skórka na...
Odsłon: 28
Składniki
W misce usypujemy kopczyk z mąki ,robimy dołek i wlewamy gorącą wodę. Delikatnie ,przy pomocy noża zagniatamy mąkę do środka. Gdy już mąkę z wodą wyrobimy ,ponownie robimy w cieście dołek ,wsypujemy odrobinę mąki i wbijamy jajko. Ciasto wyrabiamy dłońmi tak aby było lekko „lejące”. Wyrobione ciasto cienko rozwałkowujemy, przy pomocy szklanki wycinamy kółka.. Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. W garnku rozpuszczamy cukier ,wrzucamy starte jabłka ,smażymy około 30 min. Dodajemy startą skórkę cytrynową ,cynamon ,po czym dokładnie mieszamy, w razie potrzeby odparowujemy z nadmiaru soku. Ser biały rozdrabniamy widelcem, mieszamy z jabłkami. Na każdy kawałek ciasta umieszczamy farsz serowo-jabłkowy, zlepiamy i gotujemy w osolonym wrzątku ok. 3 min od wypłynięcia. Podajemy z roztopionym masłem lub gęstą śmietaną.