Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na obiad i na kolację, bardzo smaczne, lekkie, nadają się do zjedzenia zaraz po ugotowaniu, jak również podsmażone. Dla mnie najlepsze podsmażone, chrupiące.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1768
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 255
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 21751
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1768
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 255
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 21751
Składniki
Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na tłuszczu. Szpinak rozmrozić w garnku i poddusić do odparowania wody, dodać łyżkę bułki tartej, usmażoną cebulę, przepuszczony przez praskę, albo drobno posiekany czosnek, majeranek, cukier, sól i pieprz i dusić jeszcze przez chwilę. Odstawić od przestygnięcia. Jak już przestygnie szpinak, dodać pokruszony ser i dobrze wymieszać.
Mąkę przesiać, dodać gorącą wodę, jajko i sól. Zagnieść ciasto. Ciasto powinno być dość luźne, elastyczne.
Ciasto rozwałkować i szklanką wycinać kółka. Nałożyć farsz i zlepiać pierogi. Zrobione pierogi wrzucać na gotującą wodę. Gotować do momentu wypłynięcia na górę.
Pierogi gotowe do zjedzenia. Można je podsmażyć i gotowe.