Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na obiad i na kolację, bardzo smaczne, lekkie, nadają się do zjedzenia zaraz po ugotowaniu, jak również podsmażone. Dla mnie najlepsze podsmażone, chrupiące.
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 107
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 289
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 2871
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 107
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 289
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 2871
Składniki
Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na tłuszczu. Szpinak rozmrozić w garnku i poddusić do odparowania wody, dodać łyżkę bułki tartej, usmażoną cebulę, przepuszczony przez praskę, albo drobno posiekany czosnek, majeranek, cukier, sól i pieprz i dusić jeszcze przez chwilę. Odstawić od przestygnięcia. Jak już przestygnie szpinak, dodać pokruszony ser i dobrze wymieszać.
Mąkę przesiać, dodać gorącą wodę, jajko i sól. Zagnieść ciasto. Ciasto powinno być dość luźne, elastyczne.
Ciasto rozwałkować i szklanką wycinać kółka. Nałożyć farsz i zlepiać pierogi. Zrobione pierogi wrzucać na gotującą wodę. Gotować do momentu wypłynięcia na górę.
Pierogi gotowe do zjedzenia. Można je podsmażyć i gotowe.