Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na obiad i na kolację, bardzo smaczne, lekkie, nadają się do zjedzenia zaraz po ugotowaniu, jak również podsmażone. Dla mnie najlepsze podsmażone, chrupiące.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31004
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3676
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5397
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31004
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3676
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5397
Składniki
Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na tłuszczu. Szpinak rozmrozić w garnku i poddusić do odparowania wody, dodać łyżkę bułki tartej, usmażoną cebulę, przepuszczony przez praskę, albo drobno posiekany czosnek, majeranek, cukier, sól i pieprz i dusić jeszcze przez chwilę. Odstawić od przestygnięcia. Jak już przestygnie szpinak, dodać pokruszony ser i dobrze wymieszać.
Mąkę przesiać, dodać gorącą wodę, jajko i sól. Zagnieść ciasto. Ciasto powinno być dość luźne, elastyczne.
Ciasto rozwałkować i szklanką wycinać kółka. Nałożyć farsz i zlepiać pierogi. Zrobione pierogi wrzucać na gotującą wodę. Gotować do momentu wypłynięcia na górę.
Pierogi gotowe do zjedzenia. Można je podsmażyć i gotowe.