Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wariacja na temat ruskich pierogów.
Szybki w przygotowaniu i bardzo puszysty piernik, który można jeść zaraz po u...
Odsłon: 7078
Szybki posiłek, który sprawia radochę w szczególności dzieciom.
Odsłon: 21
Dziś sławetne (tam skąd pochodzi choć w Europie mało znane) ATAPAKUA - Gula...
Odsłon: 36
Przepis na tę miksturę dała mi tydzień temu moja koleżanka z pracy, prawdziwa...
Odsłon: 31
Szybki w przygotowaniu i bardzo puszysty piernik, który można jeść zaraz po u...
Odsłon: 7078
Szybki posiłek, który sprawia radochę w szczególności dzieciom.
Odsłon: 21
Dziś sławetne (tam skąd pochodzi choć w Europie mało znane) ATAPAKUA - Gula...
Odsłon: 36
Przepis na tę miksturę dała mi tydzień temu moja koleżanka z pracy, prawdziwa...
Odsłon: 31
Składniki
Przygotowanie farszu: Ser biały i fetę rozkruszam, a następnie mieszam.
Na maśle podsmażam pokrojoną cebulę, pora i chili.
Do serów dodaję przeciśnięte przez praskę ziemniaki i uduszone warzywa. Doprawiam do smaku przyprawami, dokładnie mieszam. Odstawiam by farsz zesztywniał.
Ciasto: Na stolnicę wsypuję mąkę, sól, skrobię i mieszam. Następnie dodaję kawałki masła, kefir, stopniowo dolewam gorącą wodę i wyrabiam gładkie, elastyczne ciasto. Ciasto przykrywam, odstawiam na 30 minut.
Z ciasta odrywam kawałki, wałkuję placuszki. Na placuszek nakładam farsz i formuję pierogi.
Pierogi gotuję w osolonym wrzątku, 3-4 minuty od momentu wypłynięcia.
Gorące pierogi podaję z usmażoną cebulką.
Zimne pierogi można odsmażyć np. na oleju.