Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie wyobrażam sobie sezonu truskawkowego bez pierogów !
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 331
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1204
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1264
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13409
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 331
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1204
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1264
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13409
Składniki
Mąkę przesiać przez sito, dodać sól. W osobnym naczyniu wlać wrzącą wodę, roztopić w niej masło. Całość delikatnie przelewać do miski z mąką – mieszać. Wyrabiać ciasto minimum 5 minut. Następnie najlepiej przykryć ścierką i odstawić na ok. 20 minut. W międzyczasie pokroić truskawki tak aby łatwo się nimi faszerowało (w zależności od wielkości truskawki i przewidywanej wielkości pieroga). Dodać do nich mąkę ziemniaczaną. Jogurt wymieszać z cukrem pudrem. Ciasto podzielić na ok. 5 części- rozwałkować, podsypywać mąką aby się nie przykleiło. Wykrawać krążki małą szklanką. Nadziewać kawałkami truskawek.