Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierogi ze serem na słodko
Placki z selera to świetna i nietypowa alternatywa dla klasycznych placków zi...
Odsłon: 2290
Bardzo smaczna ryba smażona. Jeśli nam zostanie, można zrobić z reszty smaczn...
Odsłon: 112
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 5231
Kotlety faszerowane szynką i serem to klasyczny przepis, który zachwyca swoim...
Odsłon: 704
Placki z selera to świetna i nietypowa alternatywa dla klasycznych placków zi...
Odsłon: 2290
Bardzo smaczna ryba smażona. Jeśli nam zostanie, można zrobić z reszty smaczn...
Odsłon: 112
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 5231
Kotlety faszerowane szynką i serem to klasyczny przepis, który zachwyca swoim...
Odsłon: 704
Składniki
Ciasto: Mąkę przesiać do miski, do wody dodać olej i wlać do mąki. Całość wymieszać łyżką a potem wyrobić dłonią. Wyrabiać ok. 5 min. Ciasto przykryć ściereczką i odłożyć na 30 min. Farsz: Twaróg rozgnieść widelcem, dodać cukier, żółtka i wymieszać. Ciasto podzielić na 3 części. Każde z nich rozwałkować, podsypując mąką. Z ciasta wykrawać koła, na środku każdego kłaść farsz i zlepiać. W garnku zagotować lekko osoloną wodę, pierogi wrzucać na wrzątek. Kiedy wypłyną gotować ok 3 min.