Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierogi ze serem na słodko
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 39
Smaczny, efektowny, a przy tym prosty w przygotowaniu placek.
Odsłon: 47
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 95
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 39
Smaczny, efektowny, a przy tym prosty w przygotowaniu placek.
Odsłon: 47
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 95
Składniki
Ciasto: Mąkę przesiać do miski, do wody dodać olej i wlać do mąki. Całość wymieszać łyżką a potem wyrobić dłonią. Wyrabiać ok. 5 min. Ciasto przykryć ściereczką i odłożyć na 30 min. Farsz: Twaróg rozgnieść widelcem, dodać cukier, żółtka i wymieszać. Ciasto podzielić na 3 części. Każde z nich rozwałkować, podsypując mąką. Z ciasta wykrawać koła, na środku każdego kłaść farsz i zlepiać. W garnku zagotować lekko osoloną wodę, pierogi wrzucać na wrzątek. Kiedy wypłyną gotować ok 3 min.