Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są pyszne. Testowałam na domownikach. Bardzo smakowały. Polecam. Można zaskoczyć rodzinę.
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 502
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 838
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 502
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 838
Składniki
Płaty śledziowe wymoczyć w wodzie ok. 2 godz. Powinny być nie bardzo, ale słonawe. Cebule zeszklić na oleju. Dodać umyte, osuszone, pokrojone ( mogą być dość grubo ) pieczarki. Smażyć na wolnym ogniu, aż sos dobrze odparuje. Wystudzić. Przepuścić przez maszynkę pieczarki i śledzie. Wymieszać farsz. Dodać pieprz czarny świeżo mielony i sól do smaku. Uważać z solą, bo śledzie są słone. Farsz wymieszać. Jeśli jest bardzo wilgotny to dodać łyżkę bułki tartej. Z mąki pszennej, ziemniaczanej, oleju, mleka, wody zagnieść ciasto. Pozostawić pod ściereczką na 15 min. Podzielić na cztery części. Każdą część wałkować na placek i wykrawać krążki. Na krążkach układać farsz i zalepiać. Wkładać partiami do gotującej się wody z olejem rzepakowym i solą. Gotować do wypłynięcia pierogów. Łyżką cedzakową wyjąć na półmisek. Podać ciepłe, z wody, polane delikatnie olejem, albo z zeszkloną na oleju rzepakowym cebulką. Smacznego.