Do góry

Dania główne Przepis na:

Pierogi ze śliwką wędzoną

Pierogi ze śliwką wędzoną

Autor:

Przepisów i artykułów: 725 Ocena: 48466

Dodano:

Odsłon: 2892

Przepis wigilijny.

Składniki

  • ciasto na pierogi: mąka 30 dkg, jajka 2 szt, woda ok. 250 ml, szczypta soli
  • nadzienie: wędzone śliwki 300 g
5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Z podanych składników zarobić ciasto pierogowe, rozwałkować, wykrawać krążki ( ja robię to szklanką) i układać na nich śliwki.

  2. Lepić pierożki.

  3. Gotować je w lekko osolonej wodzie około 4 minuty. No i danie wigilijne gotowe.

    Takie pierożki można również podać na obiad z cukrem pudrem i kwaśną śmietaną. Polecam. :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

GREGORHSPEED 13 grudnia 2013 Wędzoną zawsze dodaję do bigosu ,ale w pierożkach pewnie są super.

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Jola73 13 grudnia 2013 mniam uwielbiam w moim rodzinnym domu to było wigilijne danie mój mąż nie znał tego ale go nauczyłam :)

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Ewaaa 13 grudnia 2013 moja babcia takie robiła, baaardzo wigilijne danie :)

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 13 grudnia 2013 Takich pierogów jeszcze nigdy nie jadłem,na pewno smaczne.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 13 grudnia 2013 Bardzo ciekawe nadzienie, zrobię trochę na wigilię ale nie z wędzoną śliwką tylko z kalifornijską :) Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń