Do góry

Dania główne Przepis na:

Pierożki z ciasta francuskiego

Pierożki z ciasta francuskiego

Autor:

Przepisów i artykułów: 106 Ocena: 350

Dodano:

Odsłon: 2838

Można je także zrobić na słodko np. z białym serem i dżemem.
Reklama
Reklama
Pierożki z ciasta francuskiego

Przygotowanie

  1. Płaty ciasta rozwiń, ułóż na blacie. Pokrój ciasto w prostokąty.
    Ser drobno rozkrusz do miski lub rozgnieć widelcem. Pomidory osącz z oleju, posiekaj, dodaj do fety. Tak samo przygotuj czarne oliwki. Wymieszaj. Dopraw farsz do smaku przeciśniętym czosnkiem, solą i pieprzem. Rozłóż na cieście. Każdy prostokąt zroluj, starannie zlep brzegi. Ułóż pierogi na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Posmaruj je rozmąconym białkiem, posyp sezamem. Piecz 20-25 minut w 200 stopniach.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń