Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Można je także zrobić na słodko np. z białym serem i dżemem.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25872
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3027
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1392
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25872
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3027
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1392
Składniki
Płaty ciasta rozwiń, ułóż na blacie. Pokrój ciasto w prostokąty. Ser drobno rozkrusz do miski lub rozgnieć widelcem. Pomidory osącz z oleju, posiekaj, dodaj do fety. Tak samo przygotuj czarne oliwki. Wymieszaj. Dopraw farsz do smaku przeciśniętym czosnkiem, solą i pieprzem. Rozłóż na cieście. Każdy prostokąt zroluj, starannie zlep brzegi. Ułóż pierogi na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Posmaruj je rozmąconym białkiem, posyp sezamem. Piecz 20-25 minut w 200 stopniach.