Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja potrawy, której nie sposób się oprzeć. Ich wykonanie jest nieco czasochłonne, ale jeżeli ktoś lubi się relaksować przy zaklejaniu pierożków, to serdecznie polecam. :) Połączenie smaków jest obłędne. Na pewno warto spróbować!
stolnica, wałek, ring
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3799
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 626
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3817
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 389
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 728
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3799
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 626
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3817
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 389
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 728
Składniki
Zacznijmy od posiekania natki pietruszki oraz szczypiorku, jeżeli chcemy go użyć.
Następnie przygotujmy ciasto łącząc ze sobą wszystkie składniki (mąka, mleko, woda, olej, ocet, sól). Ciasto należy wyrobić ręcznie lub za pomocą robota. Po połączeniu składników ciasto uformować i przykryć miską. Zostawić na 20 minut.
W tym czasie zagotować wodę w garnku i zblasznować szpinak przez ok 3 minuty. Następnie mocno odcedzić szpinak.
Namoczyć bułkę w wodzie oraz posiekać cebulę na drobno.
Połączyć ze sobą w misce mięso, odciśniętą bułkę, cebulę, jajko, natkę oraz przyprawy.
Odciśnięty szpinak posiekać i dodać do mięsa. Wyrobić farsz rękami.
Ciasto cienko rozwałkować i wyciąć kółka za pomocą ringa lub szklanki.
Nałożyć farsz i ulepić pierogi tak jak uszka, czyli na półksiężyce z połączonymi rogami.
Zagotować wodę z dodatkiem bulionu warzywnego. Gotować pierożki aż do wypłynięcia. Po wyłożeniu na talerz spryskać lub posmarować tłuszczem, żeby pierożki się nie skleiły.
Następnie podsmażyć pierożki na mocno rozgrzanej patelni. W razie konieczności dodać oleju do smażenia.
Smacznego! :)