Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybki w przygotowaniu obiad. Doskonale smakuje zarówno świeżo upieczone, jak i odgrzewane :-)
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 208
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 40
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3298
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 208
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 40
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3298
Składniki
Pierś umyć i pokroić na kawałki tak, aby powstało 6 w przybliżeniu równych części. Następnie oprószyć solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka.
Ciasto rozwinąć i pokroić na 6 równych kwadratów, a następnie ponacinać jak na zdjęciu i poukładać plasterki sera.
Następnie ułożyć przygotowane wcześniej kawałki piersi i następne plasterki sera. Jeśli ktoś lubi, to można dodać też paprykę pokrojoną w paski.
Zawinąć przycięte wcześniej paski ciasta a'la warkocz i razem z papierem przenieść przygotowane zawijańce na blachę do pieczenia, posmarowaną cienką warstwą tłuszczu (może być oliwa lub olej słonecznikowy). Następnie wstawić do piekarnika na ok. 20-25 minut.
Uwagi, sugestie, propozycje do przepisu :-) Oprócz sera i papryki można jeszcze dodać np. plasterki szynki czy kiszonego ogórka. Danie najlepiej smakuje z dodatkiem świeżego pomidora i sosem czosnkowym, na który przepis można również znaleźć na moim Smakerze :-) Życzę smacznego i zapraszam do obserwowania mojego profilu w serwisie smaker.pl, na którym staram się dodawać przepisy na bieżąco, kiedy tylko mam czas gotować :-)