Do góry

Dania główne Przepis na:

Pierś drobiowa pieczona w cieście francuskim

Pierś drobiowa pieczona w cieście francuskim

Autor:

Przepisów i artykułów: 91 Ocena: 1108

Dodano:

Odsłon: 2404

Bardzo szybki w przygotowaniu obiad. Doskonale smakuje zarówno świeżo upieczone, jak i odgrzewane :-)

Składniki

  • 80 dag piersi z kurczaka
  • 1 rolka ciasta francuskiego
  • 12 plasterków sera
  • pół papryki czerwonej
  • sól, pieprz, przyprawa do kurczaka
3-4 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Pierś umyć i pokroić na kawałki tak, aby powstało 6 w przybliżeniu równych części. Następnie oprószyć solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka.

  2. Ciasto rozwinąć i pokroić na 6 równych kwadratów, a następnie ponacinać jak na zdjęciu i poukładać plasterki sera.

  3. Następnie ułożyć przygotowane wcześniej kawałki piersi i następne plasterki sera. Jeśli ktoś lubi, to można dodać też paprykę pokrojoną w paski.

  4. Zawinąć przycięte wcześniej paski ciasta a'la warkocz i razem z papierem przenieść przygotowane zawijańce na blachę do pieczenia, posmarowaną cienką warstwą tłuszczu (może być oliwa lub olej słonecznikowy). Następnie wstawić do piekarnika na ok. 20-25 minut.

  5. Uwagi, sugestie, propozycje do przepisu :-)
    Oprócz sera i papryki można jeszcze dodać np. plasterki szynki czy kiszonego ogórka.
    Danie najlepiej smakuje z dodatkiem świeżego pomidora i sosem czosnkowym, na który przepis można również znaleźć na moim Smakerze :-)


    Życzę smacznego i zapraszam do obserwowania mojego profilu w serwisie smaker.pl, na którym staram się dodawać przepisy na bieżąco, kiedy tylko mam czas gotować :-)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

basiliana 24 sierpnia 2018 Danie pięknie wygląda. Robiłam podobne roladki, są pyszne.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń