Do góry

Dania główne Przepis na:

Pierś duszona z groszkiem

Pierś duszona z groszkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 489 Ocena: 5310

Dodano:

Odsłon: 1156

Smaczne, drobiowe duszone mięso podane na sosie z zielonym groszkiem to jest coś, c=o z chęcią zjem ;)

Składniki

  • pierś z kurczaka 5 szt
  • oliwa 4 łyżki
  • szafran mielony 1 łyżeczka
  • sól morska 1 łyżeczka
  • bazylia 1 łyżeczka
  • pieprz kolorowy ziarnisty do smaku
  • groszek mrożony 450 g
  • śmietana 30 % 1/2 szklanki
5-6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Pierś duszona z groszkiem

Przygotowanie

  1. Oliwę wymieszać z szafranem, solą, bazylią i pieprzem. Następnie obtoczyć w niej umyte i osuszone mięso. Pozostawić na ok. 10 min. Następnie przełożyć na rozgrzaną patelnię i dusić pod przykryciem aż do miękkości.

  2. Dodać groszek i dusić wspólnie przez kilka minut. Następnie mięso wyciągnąć, a do groszku dodać kremówkę, zagotować. Mięso podawać na groszku w całości lub pokrojone w plastry.
    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń