Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, drobiowe duszone mięso podane na sosie z zielonym groszkiem to jest coś, c=o z chęcią zjem ;)
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93797
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2695
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3520
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1617
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2296
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93797
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2695
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3520
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1617
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2296
Składniki
Oliwę wymieszać z szafranem, solą, bazylią i pieprzem. Następnie obtoczyć w niej umyte i osuszone mięso. Pozostawić na ok. 10 min. Następnie przełożyć na rozgrzaną patelnię i dusić pod przykryciem aż do miękkości.
Dodać groszek i dusić wspólnie przez kilka minut. Następnie mięso wyciągnąć, a do groszku dodać kremówkę, zagotować. Mięso podawać na groszku w całości lub pokrojone w plastry. Smacznego!