Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, drobiowe duszone mięso podane na sosie z zielonym groszkiem to jest coś, c=o z chęcią zjem ;)
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 51
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 45
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 72
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 20
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 51
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 45
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 72
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 20
Składniki
Oliwę wymieszać z szafranem, solą, bazylią i pieprzem. Następnie obtoczyć w niej umyte i osuszone mięso. Pozostawić na ok. 10 min. Następnie przełożyć na rozgrzaną patelnię i dusić pod przykryciem aż do miękkości.
Dodać groszek i dusić wspólnie przez kilka minut. Następnie mięso wyciągnąć, a do groszku dodać kremówkę, zagotować. Mięso podawać na groszku w całości lub pokrojone w plastry. Smacznego!