Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lubię kaczkę w całości z owocami i poszczególne jej części osobno. Dzisiaj pierś, która należy do tych ekskluzywnych części.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34169
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1380
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113608
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34169
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1380
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113608
Składniki
Musimy pamiętać, że kaczka jest dosyć tłustym ptakiem, ale bardzo smacznym. Zaczynamy od nacięcia piersi w taki sposób jak na zdjęciu.
Naciętą pierś wkładamy do naczynia solimy, pieprzymy i polewamy sokiem z malin. Może być dużo bo tak lubię i zostawiamy w lodówce na całą noc.
Następnie rozgrzewamy patelnię i kładziemy piersi skórą do dołu i na średnim ogniu wytapiamy tłuszcz z piersi. Powoli przekręcamy pierś i opiekamy z każdej strony. Gdy jest już ładnie zruminiona z każdej strony to wyjmujemy i kroimy na plastry. Ja najbardziej lubię pierś gdy w środku jest czerwona i soczysta. Ale jak dłużej przetrzymamy na patelni to będzie dobrze wypieczona. Zapraszam i życzę smacznego