Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lubię kaczkę w całości z owocami i poszczególne jej części osobno. Dzisiaj pierś, która należy do tych ekskluzywnych części.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22493
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14783
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4577
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43950
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 593
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 596
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22493
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14783
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4577
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43950
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 593
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 596
Składniki
Musimy pamiętać, że kaczka jest dosyć tłustym ptakiem, ale bardzo smacznym. Zaczynamy od nacięcia piersi w taki sposób jak na zdjęciu.
Naciętą pierś wkładamy do naczynia solimy, pieprzymy i polewamy sokiem z malin. Może być dużo bo tak lubię i zostawiamy w lodówce na całą noc.
Następnie rozgrzewamy patelnię i kładziemy piersi skórą do dołu i na średnim ogniu wytapiamy tłuszcz z piersi. Powoli przekręcamy pierś i opiekamy z każdej strony. Gdy jest już ładnie zruminiona z każdej strony to wyjmujemy i kroimy na plastry. Ja najbardziej lubię pierś gdy w środku jest czerwona i soczysta. Ale jak dłużej przetrzymamy na patelni to będzie dobrze wypieczona. Zapraszam i życzę smacznego