Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty lecz ciekawy przepis na klasyczną faszerowaną pierś kurczaka.
Gotowa w kilka minut
Odsłon: 48
Rodzinna krótka wycieczka do lasu zaowocowała zbiorem jagód,z których były ja...
Odsłon: 101
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 2476
Gotowa w kilka minut
Odsłon: 48
Rodzinna krótka wycieczka do lasu zaowocowała zbiorem jagód,z których były ja...
Odsłon: 101
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 2476
Składniki
Jajka rozgniatamy widelcem w głębokim naczyniu. Dodajemy serek, musztardę i prażoną cebulkę. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy.
W miseczce mieszamy dwie łyżki oliwy z płaską łyżeczką soli, płaską łyżeczką pieprzu, łyżeczką czosnku w proszku, łyżeczką papryki w proszku i połową łyżeczki kurkumy.
Filety z piersi kurczaka nacinamy wzdłuż tworząc kieszonki. Mięso smarujemy przygotowaną mieszanką oliwy i przypraw.
Nacięcia wypełniamy farszem musztardowo-jajecznym. Tak przygotowane mięso umieszczamy w naczyniu żaroodpornym i pieczemy pod przykryciem przez około 35 minut w 180 stopniach z termoobiegiem. Smacznego!