Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj coś z kuchni azjatyckie i jest to pierś kurczaka. Danie proste smaczne i bardzo lekkie w samopoczuciu. Polecam
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35697
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1207
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1757
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6008
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35697
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1207
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1757
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6008
        
        
                Składniki
Zaczynamy od przygotowania piersi. Myjemy kroimy w cienkie paski, następnie posypujemy wybranymi przyprawami.
Przekładamy do miski i zalewamy sosem teriyaki ilość wg Waszego uznania. Wstawiamy do lodówki na 2-3 godziny. Jeżeli mamy czas to zostawiamy w lodówce na noc i robimy dopiero na drugi dzień.
Na patelnię wsypujemy przygotowany zestaw warzyw w stylu azajtycki. Możemy przygotować samemu taki zestaw lub kupić już gotowy. Ja użyłe tego drugiego, który był zamrożony. Smarzymy warzywa do tej pory aż będą kruche, ja czasami je lekko przypalam.
Udało mi się kupić chiński makaron, który bardzo lubię. Gotujemy go 4 minuty w osolonej wodzie i po ugotowaniu odlewamy wodę przez durszlak.
Na patelnie wlewamy olej i wsypujemy przygotowaną pierś. Smarzymy bardzo krótko mieszając, by mięso się ścieło wtedy będzie bardzo miekkie, co gwaratuje sukces tej potrawy. I tak mamy koniec gotowania, nakładając te trzy składniki na talerz. Oto nasza potrawa, życzę smacznego.