Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie i smaczne wiosenne danie. Kurczak supreme, czyli piers kurczaka kukurydzianego ze skóra i koscia skrzydla- najlepsza czesc kurczaka, smaczna i soczysta, smazona z rozmarynem i tymiankiem. Do tego krem z awokado, z odrobina ostrosci w postaci platków chili i przyprawy harissa, z dymka i aromatycznymi zielonymi pedami czosnku, limonka i octem balsamicznym, oraz pomidory marynowane w oleju z oliwek. Calosc posypana prazonymi orzeszkami piniowymi. Raj dla podniebienia.
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37371
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 45
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 122
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 111
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37371
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 45
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 122
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 111
Składniki
Pokoic pomidoryj w kostke , wlozyc do naczynia i doprawic oliwa z oliwek, sola i cukrem. Odstawic na co najmniej 20 minut.
Drobno posiekac dymke i zielone lodygi czosnku i podsmazyc na oleju rzepakowym. Utrzec skórke z limonki i wycisnac sok. Wydrazyc lyzka miazsz awokado, umiescic w plytkiej misce i rozgniesc widelcem. Dodac czosnek i dymkę, olej rzepakowy, ocet balsamiczny i sok oraz skórke z limonki. Wszystko dobrze wymieszac widelcem, doprawic sola i cukrem. Kto lubi bardziej ostro, moze dodac przyprawe harissa i platki chili.
Umyc piersi kurczaka ze skóra, wysuszyc i posolic. Rozgrzac olej rzepakowy z odrobina masla klarowanego na patelni i podsmazyc do uzyskania zlotego koloru. Dodac ziola i zmiazdzony czosnek. Nastepnie zmniejszyc ciepło i smazyc na wolnym ogniu, nie za dlugo, aby byly jeszcze soczyste.
Podawac z odrobina kremu z awokado i marynowanymi pomidorami. Uprazyc orzeszki piniowe na zlotobrazowo na patelni bez tluszczu i posypac nimi potrawe.