Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To najsmaczniejsza pierś z kurczaka jaką jadłem! Prosty przepis, tylko kilka składników! Szybko i smacznie! Pożywny obiad dla całej rodziny.
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 137
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 361
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 137
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 361
Składniki
W miseczce mieszamy 3 łyżki oliwy z płaską łyżeczką soli, płaską łyżeczką pieprzu, łyżeczką czosnku granulowanego i łyżeczką papryki w proszku.
Ziemniaki i marchewkę ścieramy na tarce o dużych oczkach. Starte warzywa odciskamy z nadmiaru wody. Do miski dodajemy przygotowane warzywa, dwa surowe jajka, sól i pieprz. Mieszamy.
Rozbity kawałek piersi kurczaka smarujemy oliwą z przyprawami. Nakładamy porcję farszu warzywnego i zwijamy w roladkę.
Gotowe roladki układamy w naczyniu żaroodpornym i smarujemy je z wierzchu pozostałą oliwą z przyprawami.
Potrawę pieczemy przez około 45 minut w 180 stopniach z termoobiegiem. Smacznego!