Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podanie kurek z kurczakiem. delikatny smak mięsa połączony z aromatycznymi kurkami.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11709
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1271
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12326
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3061
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11709
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1271
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12326
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3061
Składniki
Pierś z kurczaka kroję w paski ok. 1 cm. grube. Solę i pieprzę.Cebulę obieram i kroje w kostkę. Kurki dokładnie myję i siekam niezbyt drobno.
Na patelni podsmażam pierś z obu stron i przekładam do garnka.Następnie podsmażam kurki z cebulę i dodaję do piersi. Dolewam ok. 200 ml wody , doprawiam i duszę na małym ogniu 15 minut.
Wlewam śmietanę , wsypuję natkę i mieszam. Duszę jeszcze pod przykryciem ok. 5 minut.Jeżeli sos jest zbyt rzadki można lekko zagęści mąką.