Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podanie kurek z kurczakiem. delikatny smak mięsa połączony z aromatycznymi kurkami.
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5381
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1728
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5274
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1776
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5381
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1728
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5274
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1776
Składniki
Pierś z kurczaka kroję w paski ok. 1 cm. grube. Solę i pieprzę.Cebulę obieram i kroje w kostkę. Kurki dokładnie myję i siekam niezbyt drobno.
Na patelni podsmażam pierś z obu stron i przekładam do garnka.Następnie podsmażam kurki z cebulę i dodaję do piersi. Dolewam ok. 200 ml wody , doprawiam i duszę na małym ogniu 15 minut.
Wlewam śmietanę , wsypuję natkę i mieszam. Duszę jeszcze pod przykryciem ok. 5 minut.Jeżeli sos jest zbyt rzadki można lekko zagęści mąką.