Do góry

Dania główne Przepis na:

Pierś kurczaka z kurkami.

Pierś kurczaka z kurkami.

Autor:

Przepisów i artykułów: 271 Ocena: 1377

Dodano:

Odsłon: 300

Podanie kurek z kurczakiem. delikatny smak mięsa połączony z aromatycznymi kurkami.

Składniki

  • Pierś z kurczaka 1 szt.
  • Kurki 40 dag.
  • Cebula biała 1 szt.
  • Natka pietruszki 2 łyżki siekana
  • sól szczypta
  • Pieprz biały szczypta
  • papryka slodka szczypta
  • śmietana 18 % 2 lyżki
  • olej do podsmażenia
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Pierś kurczaka z kurkami.

Przygotowanie

  1. Pierś z kurczaka kroję w paski ok. 1 cm. grube. Solę i pieprzę.Cebulę obieram i kroje w kostkę. Kurki dokładnie myję i siekam niezbyt drobno.

  2. Na patelni podsmażam pierś z obu stron i przekładam do garnka.Następnie podsmażam kurki z cebulę i dodaję do piersi. Dolewam ok. 200 ml wody , doprawiam i duszę na małym ogniu 15 minut.

  3. Wlewam śmietanę , wsypuję natkę i mieszam. Duszę jeszcze pod przykryciem ok. 5 minut.Jeżeli sos jest zbyt rzadki można lekko zagęści mąką.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń