Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podanie kurek z kurczakiem. delikatny smak mięsa połączony z aromatycznymi kurkami.
Zamiast tradycyjnego bigosu przygotuj bigos według tego przepisu. Kapusta kis...
Odsłon: 201
Masz niespodziewanych gości, masz mało czasu na przygotowanie, mam dla Ciebie...
Odsłon: 494
Upieczony w domowym zaciszu - najlepszy, i ten zapach pieczonego chleba.
Odsłon: 2985
Smaczna sałatka z brokułem, jajkiem, pomidorem oraz kukurydzą, ogórkiem kiszo...
Odsłon: 157
Zamiast tradycyjnego bigosu przygotuj bigos według tego przepisu. Kapusta kis...
Odsłon: 201
Masz niespodziewanych gości, masz mało czasu na przygotowanie, mam dla Ciebie...
Odsłon: 494
Upieczony w domowym zaciszu - najlepszy, i ten zapach pieczonego chleba.
Odsłon: 2985
Smaczna sałatka z brokułem, jajkiem, pomidorem oraz kukurydzą, ogórkiem kiszo...
Odsłon: 157
Składniki
Pierś z kurczaka kroję w paski ok. 1 cm. grube. Solę i pieprzę.Cebulę obieram i kroje w kostkę. Kurki dokładnie myję i siekam niezbyt drobno.
Na patelni podsmażam pierś z obu stron i przekładam do garnka.Następnie podsmażam kurki z cebulę i dodaję do piersi. Dolewam ok. 200 ml wody , doprawiam i duszę na małym ogniu 15 minut.
Wlewam śmietanę , wsypuję natkę i mieszam. Duszę jeszcze pod przykryciem ok. 5 minut.Jeżeli sos jest zbyt rzadki można lekko zagęści mąką.