Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 209
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 350
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 209
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 350
Składniki
mieso podzielic na cztery porcje i rozbic na dość duże płaty,posolic posypac pieprzem i majerankiem
morele pokroić w paski
na każdy płat mięsa rozlożyc morele,zwinąc i spiąć wykałaczką
mieso opanierowac w mące,jajku i bułce tartej
na rozgrzanym oleju mięso zrumienić nastepnie przełozyc do naczynia żaroodpornego lub na blaszkę
na każda porcję połozyc po kawałeczku masła i wstawic do piekarnika na 10 -15 minut
podawać z ryżem lub ziemniakami i sałatą z sosem vinegret