Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 53
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 91
Faworki, nazywane także chrustem, to słodki przysmak, którego nie może zabrak...
Odsłon: 3464
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 53
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 91
Faworki, nazywane także chrustem, to słodki przysmak, którego nie może zabrak...
Odsłon: 3464
Składniki
mieso podzielic na cztery porcje i rozbic na dość duże płaty,posolic posypac pieprzem i majerankiem
morele pokroić w paski
na każdy płat mięsa rozlożyc morele,zwinąc i spiąć wykałaczką
mieso opanierowac w mące,jajku i bułce tartej
na rozgrzanym oleju mięso zrumienić nastepnie przełozyc do naczynia żaroodpornego lub na blaszkę
na każda porcję połozyc po kawałeczku masła i wstawic do piekarnika na 10 -15 minut
podawać z ryżem lub ziemniakami i sałatą z sosem vinegret